ΣΥΡΙΖΑ: Σε «πρόταση δυσπιστίας» θέλει να μετατρέψει τη συζήτηση επί του προϋπολογισμού


ΣΥΡΙΖΑ: Στην αντεπίθεση η αξιωματική αντιπολίτευση μετά τις αποκαλύψεις για τις ΜΕΘ.

Να δώσει έναν χαρακτήρα που θα προσομοιάζει με πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση επί του Προϋπολογισμού μετά την αποκάλυψη της μελέτης Τσιόδρα-Λύτρα, που κατά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκθέτει ανεπανόρθωτα τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς χάθηκαν χιλιάδες ζωές εξαιτίας της απόφασης του να μην ενισχύσει το ΕΣΥ.

Η συζήτηση επί του Προϋπολογισμού είναι η κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία κάθε έτους. Παράλληλα, είναι και μία άτυπη παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την εκάστοτε κυβέρνηση. Μετά τα όσα διαδραματίστηκαν τη Τετάρτη, με την αποκάλυψη της μελάτης των καθηγητών Τσιόδρα-Λύτρα και τη θνησιμότητα που καταγράφεται σε ασθενής με Covid 19, οι οποίοι δεν έλαβαν φροντίδα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να αντιμετωπίσει την κυβέρνηση ως υπεύθυνη για ένα «έγκλημα» διαρκείας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Στόχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να μετατρέψει τη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βουλή, σε μία άτυπη πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης, συνολικά. Έτσι, πέραν των οικονομικών, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν λάβει την εντολή να σφυροποκήσουν την πλειοψηφία με αιχμή του δόρατος την εν λόγω επιστημονική μελέτη, στρώνοντας επί της ουσίας τον δρόμο στον Αλέξη Τσίπρα, για να εξαπολύσει την τελική «επίθεση» το βράδυ του Σαββάτου, όταν θα λάβουν τον λόγο οι πολιτικοί αρχηγοί.

Μία «γεύση» από την τακτική που θα ακολουθήσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τις επόμενες ημέρες, την πήραμε από τη σύγκρουση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη, χθες.

«Βγαίνει η μελέτη που λέει ότι εκτός ΜΕΘ αυξάνει κατά 87% η πιθανότητα να πεθάνει κανείς. Αυτή τη μελέτη θα μπορούσε να την έχει ο πρωθυπουργός από το Μάιο. Απαντήσατε στα πάντα εκτός αυτού. Δεν το ήξερε, δεν το διάβασα, να πει συγγνώμη. Το ήξερε και μας κοροϊδεύει; Απαντήσατε ότι παίζουμε με τους θανάτους, θυμάστε το Μάτι; Θυμάστε ότι ο πρωθυπουργός έλεγε να παραιτηθεί ο Ξανθός επειδή πέθαναν 40 άνθρωποι από την κοινή γρίπη;» σημείωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Η Κουμουνδούρου στρέφει τα πυρά της σε βάρος του πρωθυπουργού, προσωπικά. Ήδη ο Αλέξης Τσίπρας του έχει προσδώσει τους χαρακτηρισμούς «ψεύτης» και «πολιτικός απατεώνας». Ο λόγος δεν είναι άλλος, παρά τα όσα είχε υποστηρίξει προ ολίγων ημερών στη Βουλή, κατά τη διάρκεια συζήτησης για τη διαχείριση της πανδημίας.

Απαντώντας στην έγκληση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τους ασθενείς που βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε απαντήσει ότι όντως υπάρχουν, όμως δεν έχει ενδείξεις για μεγαλύτερη θνησιμότητα μεταξύ ανθρώπων που είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, σε σχέση με αυτούς που βρίσκονται εντός.

Μάλιστα, είχε ζητήσει από την αξιωματική αντιπολίτευση να του δώσει, εάν έχει, τέτοιες. Όπως λένε από τη Κουμουνδούρου, δεν υπάρχει λόγος να του δώσουν αυτοί, αφού είχε λάβει ο ίδιος μία τέτοια, 7 μήνες πριν χρησιμοποιήσει αυτά τα λόγια από το βήμα της Βουλής, με αποτέλεσμα να βρεθεί εκτεθειμένος στα μάτια ολόκληρης της χώρας, έχοντας ξεστομίσει ένα τεράστιο ψέμα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ