Μητσοτάκης προς ΕΕ: Προτείνει μείωση για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό – Να ισχύει 6+1 μήνες


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ζήτησε ταυτόχρονα, πιο αυστηρές αναφορές για την μετάλλαξη στα Συμπεράσματα του Συμβουλίου

Τον λόγο, κατά την συζήτηση στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για τον κορονοϊό, έλαβε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως η μετάλλαξη «Όμικρον» πρέπει να κρατήσει σε εγρήγορση την Ευρώπη.

Λόγω και της μετάλλαξης «Όμικρον» η οποία σαρώνει την Ευρώπη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρότεινε η ισχύ του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού, να ισχύει 6+ 1 μήνες (αντί του 6+3 που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ζήτησε ταυτόχρονα, πιο αυστηρές αναφορές για την μετάλλαξη στα Συμπεράσματα του Συμβουλίου, ενώ έκρουσε «καμπανάκι» κινδύνου για τα ανησυχητικά στοιχεία που έρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο, λόγω της μετάλλαξης «Όμικρον».

Ο Έλληνα πρωθυπουργός κατά την ομιλία του υπογράμμισε την ανάγκη, εκτός από τους εμβολιασμούς με την ενισχυτική δόση, κατά τη διάρκεια των γιορτών να διενεργούνται τεστ, όπως αποφάσισε η Ελλάδα, αλλά και η Ιταλία που στήριξε την ίδια γραμμή, προκειμένου να καθυστερήσει την έλευση της «Όμικρον». Επισήμανε ακόμη τη σημασία του εμβολιασμού των παιδιών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ