Μητσοτάκης ΕΕ: Να μειωθεί η ισχύς του ευρ. πιστοποιητικού εμβολιασμού-Επιβάλλονται 3η δόση και τεστ


Στο επίκεντρο των συζητήσεων της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξελλες βρίσκεται η πανδημία, με τη μετάλλαξη «Όμικρον» να έχει σημάνει καμπανάκι κινδύνου σε διεθνές επίπεδο. Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ο Έλληνας πρωθυπουργός στην παρέμβαση του τόνισε την ανάγκη να είναι η Ευρώπη σε εγρήγορση με τη μετάλλαξη «Όμικρον», ενώ ζήτησε πιο αυστηρές αναφορές για τη νέα παραλλαγή στα Συμπεράσματα.

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επεσήμανε την κρισιμότητα των στοιχείων που έρχονται από τη Βρετανία και τόνισε την ανάγκη διενέργειας διαγνωστικών ελέγχων κατά τη διάρκεια των γιορτών, πέραν από τους εμβολιασμούς με την τρίτη δόση. Μέτρο εξάλλου που ισχύει ήδη στη χώρα μας, καθώς και στην Ιταλία.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρέμβασή του έκανε ειδική μνεία στη σημασία του παιδικού εμβολιασμού.

Να μειωθεί η ισχύς των ποιστοποιητικών εμβολιασμού εισηγήθηκε ο Πρωθυπουργός

Αναφορικά με την περίοδο ισχύος του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού, ο πρωθυπουργός αντιπρότεινε στην κομισιόν, αντί για έξι συν τρεις μήνες που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να περιοριστεί η ισχύς του στους έξι συν έναν μήνα.

Ο εμβολιασμός είναι η καλύτερη γραμμή άμυνας που διαθέτουμε – Να δοθεί έμφαση στην τρίτη δόση

Νωρίτερα, κατά την είσοδό του στη Σύνοδο Κορυφής ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε ότι η επέλαση της μετάλλαξης όμικρον δημιουργεί έντονη ανησυχία. Όπως είπε, η νέα παραλλαγή θα κάνει αργά ή γρήγορα την εμφάνιση της σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι επιβάλλεται να επιταχύνουμε τον εμβολιασμό, δίνοντας έμφαση στην τρίτη δόση, καθώς όπως είπε το εμβόλιο είναι η καλύτερη γραμμή άμυνας που διαθέτουμε. «Στην Ελλάδα ανοίξαμε την 3η δόση για όλο τον πληθυσμό, είμαστε από τους πρώτους, και αν χρειαστεί να πάρουμε επιπλέον μέτρα θα υλοποιηθούν κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ