Κρεσέντο πολιτικής πόλωσης, με στόχο την κυριαρχία στην κεντροαριστερά


Κεντροαριστερά: Σε εφ’ όλης της ύλης αντιπαράθεση με την κυβέρνηση , μετατρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ την συζήτηση για τον προϋπολογισμό, ενώ οι προβλέψεις είναι πως οι τόνοι θα ανέβουν κάθετα αύριο, όταν τον λόγο πάρουν στην Βουλή οι πολιτικοί αρχηγοί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει ήδη μια πρώτη γεύση της τακτικής που θα ακολουθήσει , καταγγέλλοντας ως ψεύτη τον πρωθυπουργό, ενώ μόλις χθες ο κ. Αλέξης Τσίπρας , με αφορμή την έκθεση Τσιόδρα, κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη είτε να ζητήσει συγγνώμη είτε να παραιτηθεί. Ανάλογους τόνους, θεωρείται βέβαιο ότι θα ακολουθήσει και το ΠΑΣΟΚ με τον κ. Κατρίνη στην Βουλή, αλλά και μέσω των δημοσίων παρεμβάσεων του ίδιου του κ. Ανδρουλάκη.

Είναι σαφές ότι η μάχη για την κυριαρχία στην κεντροαριστερά μόλις ξεκίνησε. Ο ΣΥΡΙΖΑ, θέλει να δείξει από νωρίς ότι η εκλογή Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι μια… φωτοβολίδα και στην πραγματικότητα δεν θα επηρεάσει τα δημοσκοπικά ποσοστά του. Κατά συνέπεια, έχει ήδη υιοθετήσει μια πολιτική πόλωσης που με την σειρά της θα οδηγήσει – όπως εκτιμούν βουλευτές και στελέχη – στην συσπείρωση των ψηφοφόρων του. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Τσίπρας ακριβώς για να μην θολώσει το μήνυμα που ο ίδιος θέλει να εκπέμψει με την ομιλία του αύριο στην Βουλή, επέδειξε χθες ταχύτατα αντανακλαστικά και διέγραψε τον βουλευτή κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, μετά από την απαράδεκτη τοποθέτηση του τελευταίου που χαρακτήρισε «δολοφόνους» τους βουλευτές της ΝΔ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αντελήφθη αμέσως ότι εάν δεν προχωρούσε σε αυτή την κίνηση, το θέμα τις τελευταίες δυο ημέρες συζήτησης του προϋπολογισμού θα ήταν ο κ. Κουρουμπλής και όχι η πολιτική της κυβέρνησης.

Από την άλλη πλευρά ο κ. Ανδρουλάκης θα επιδιώξει να καταστήσει σαφές με το «καλημέρα» πως το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει «δεκανίκι» ούτε της ΝΔ, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ. Χρειάζεται ωστόσο, να παρουσιάσει ευκρινώς την δίκη του πολιτική ατζέντα, να διατηρήσει τα διψήφια ποσοστά που έχει αυτή την περίοδο και στη πορεία να τα αυξήσει προσελκύοντας ψηφοφόρους και από το κέντρο και από την αριστερά.

Σε αυτή την ιδιότυπη πολιτική κούρσα που είναι ήδη σε εξέλιξη, η κυβέρνηση και η ΝΔ θα βρεθούν στο επίκεντρο άσκησης οξύτατης κριτικής και είναι βέβαιο ότι θα απαντήσει, χρησιμοποιώντας προφανώς, υψηλούς τόνους. Για τον κ. Μητσοτάκη είναι μονόδρομος η προβολή των θέσεων του και του έργου που έχει συντελεστεί τα τελευταία δυόμιση χρόνια και, όπως λένε οι συνεργάτες του, δεν προτίθεται να αφήσει τίποτε αναπάντητο. Είτε αυτό αφορά την οικονομία, είτε την πανδημία, είτε τα εθνικά θέματα.

Το «σκληρό ροκ», λοιπόν μόλις ξεκίνησε και θα συνεχιστεί όλο το επόμενο διάστημα με μια μικρή παρένθεση τις ημέρες των εορτών , όποτε και θα επικρατήσει λογικά το… πνεύμα των Χριστουγέννων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ