Τραγωδία στην Ιαπωνία: 27 νεκροί από φωτιά σε οκταώροφο κτήριο


Τραγωδία τα ξημερώματα της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας) στην Ιαπωνία με 27 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους από φωτιά που ξέσπασε σε οκταώροφο κτήριο στην πόλη Οσάκα.

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το πρωί της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας) όταν ξέσπασε φωτιά σε οκταώροφο κτήριο στην πόλη Οσάκα, στην δυτική Ιαπωνία όπως μετέδωσε το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Η φωτιά, η οποία ξέσπασε στο κτήριο βρίσκεται σε κεντρικό, εμπορικό τομέα της πόλης, τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο από την πυροσβεστική, αναφέρουν ιαπωνικά ΜΜΕ.

Στο κτήριο βρίσκονταν τα γραφεία μιας κλινικής που παρείχε υπηρεσίες ψυχολογικής στήριξης σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η φωτιά ξέσπασε στις 10:18 το πρωί της Παρασκευής (ώρα Ιαπωνίας) στον τέταρτο όροφο του κτηρίου με 70 πυροσβεστικά οχήματα να σπεύδουν στο σημείο.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική οι πυροσβέστες έσβησαν τη φωτιά στο κτήριο που βρίσκεται σε μια εμπορική περιοχή της Οσάκα κοντά σε σιδηροδρομικό σταθμό μετά από μισή ώρα.

«Υπήρχε αρκετός καπνός και έντονη μυρωδιά καμένου» είπε αυτόπτης μάρτυρας της φωτιάς στο κανάλι NHK. «Κοίταξα έξω και είδα μια πορτοκαλί φλόγα να βγαίνει από τον τέταρτο όροφο του κτηρίου με μια γυναίκα να βρίσκεται στον έκτο όροφο και να ζητάει βοήθεια από τον έκτο όροφο» περιέγραψε μια 36χρονη εργαζόμενη στη γειτονιά της Οσάκα στην οποία βρίσκεται το κτήριο στο οποίο εκδηλώθηκε φωτιά.

Με πληροφορίες απο guardian, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ