Άλμπερτ Μπουρλά: Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer καλεσμένος στον Νίκο Χατζηνικολάου

Ο Άλμπερτ Μπουρλά είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer και βρέθηκε καλεσμένος στον Νίκο Χατζηνικολάου και την εκπομπή του ANT1, “Ενώπιος Ενωπίω”. Εκεί μίλησε για τα σχέδια της εταιρείας ως προς το νέο εμβόλιο που πρόκειται να καλύψει την παραλλαγή Όμικρον, καθώς και το χάπι που αναμένεται να διευκολύνει ακόμη περισσότερο τη θωράκιση των πολιτών απέναντι στον κορωνοϊό. Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη, όπου ο CEO της Pfizer αποκάλυψε επίσης προσωπικές πτυχές της ζωής του και αναφέρθηκε στο μέλλον εν μέσω πανδημίας. Ήταν κάθετος ως προς την πορεία του κορωνοϊού, λέγοντας πως θα είναι παρών για πολλά ακόμη χρόνια και πως οι πολίτες πρέπει να κάνουν και τις τρεις δόσεις, έτσι ώστε να προστατευθούν κατά το δυνατόν από την απειλή της νόσησης και εξάπλωσης του ιού. “Οι δύο δόσεις δεν προστατεύουν καλά από την Όμικρον, η τρίτη δόση έχει τεράστια άνοδο προστασίας”, είπε χαρακτηριστικά.

Άμπερτ Μπουρλά: Το εμβόλιο για την Όμικρον ίσως δε χρειαστεί να διατεθεί καθόλου

Αναφερόμενος στην μεγάλη εξάπλωση της νέας παραλλαγής Όμικρον από την Μποτσουάνα, ο Άμπερτ Μπουρλά ήταν σχεδόν σίγουρος ότι θα κυριαρχήσει στο προσεχές διάστημα: “Δεν είμαι βέβαιος, αλλά το πιο πιο πιθανό είναι ότι ο Όμικρον θα επικρατήσει. Είναι αρκετά περίπλοκο και θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Δεν υπάρχει περίπτωση η τρίτη δόση να μην είναι αποτελεσματική, αλλά δεν ξέρω αν θα είναι αποτελεσματική 95%. Δεν νομίζω να είναι κάτω από 75%”. Αν και ετοιμάζεται ειδικό εμβόλιο που θα καλύψει τη νέα μετάλλαξη, ο ίδιος αμφιταλαντεύεται αν πράγματι χρειαστεί να διατεθεί στο κοινό.

Στη συνέχεια, ο Άλμπερτ Μπουρλά θέλησε να ξεκαθαρίσει τον ρόλο που θα παίζει το χάπι που παρασκευάζεται από την Pfizer στην καταπολέμηση του κορωνοϊού: “Το χάπι θα είναι για τους αρρώστους από κορωνοϊό και όχι για να προλάβουν να μην νοσήσουν. Όσοι το πάρουν από τους δέκα, μόνο ένας μπορεί να χρειαστεί να πάει στο νοσοκομείο, σε αντίθεση με τη σημερινή εικόνα. Θα έχουμε 80 εκατομμύρια θεραπείες διαθέσιμες. Κάθε θεραπεία θα είναι πενθήμερη και θα έχει ένα χάπι το πρωί και ένα το βράδυ. Το κόστος θα είναι πολύ χαμηλότερο από τις μονοκλωνικές θεραπείες αλλά μεγαλύτερο από το εμβόλιο”. 

Περίμενε στην σειρά του για να λάβει το εμβόλιο της Pfizer

Ίσως φαίνεται κάπως παράξενο ο CEO της Pfizer να περιμένει την σειρά του, έτσι ώστε να εμβολιαστεί. Ωστόσο, αυτό έκανε ο Άλμπερτ Μπουρλά, ενώ τόνισε πως έχει πλέον λάβει και την τρίτη δόση εμβολίου: “Υπήρχε “πυρετός” στα εργαστήρια, στα νοσοκομεία που ήταν μέρος της έρευνας και στα εργοστάσια της εταιρίας, που τους είχα ζητήσει να παράγουν ένα εμβόλιο που δεν το είχαμε ακόμα. Τους είχα ζητήσει να είναι έτοιμοι να το παράγουν όταν το βρούμε σε τεράστια ποσότητα. Στην αρχή σκεφτόμασταν ότι θα έπρεπε να είμαι από τους πρώτους που θα κάνει το εμβόλιο για να αποδείξουμε στον κόσμο ότι είναι ασφαλές. Όμως ήταν η περίοδος που τα εμβόλια ήταν λιγότερα από τους ανθρώπους που τα είχαν ανάγκη.

Οπότε υπήρχαν φαινόμενα ανθρώπων που έκοβαν τη “γραμμή” και πήγαιναν πλαγίως να πάρουν τον εμβόλιο. Σκέφτηκα τότε ότι ήταν πολύ πιο σωστό να περιμένω τη σειρά μου, διότι πρώτον δεν υπήρχε πρόβλημα με τους αρνητές. Περίμενα μέχρι τον Μάρτιο. Δέχθηκαν πιέσεις επειδή δεν είχα κάνει το εμβόλιο. Με πήρε τηλέφωνο ο πρωθυπουργός του Ισραήλ και μου λέει “Τι κάνεις; Πρέπει να το κάνεις γιατί εδώ το χρησιμοποιούμε”. Δεύτερον, δεν ήθελα να το κάνω εγώ και όχι οι συνεργάτες μου, γιατί δεν ήταν η σειρά τους. Δεν μπορούσα να το δεχτώ αυτό. Δεν θα ήταν δείγμα σωστού ηγέτη αυτό”.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here