Ερντογάν: Η λίρα δε θα υποκύψει – Δε θα μας καθορίσουν «μια χούφτα πεινασμένοι για πάθη»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμμένει στην πολιτική του, ενώ κάνει λόγο για κερδοσκόπους εις βάρος της τουρκικής οικονομίας. 

Μπορεί η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας να προχώρησε χθες Πέμπτη σε περαιτέρω μείωση των επιτοκίων και η τουρκική οικονομία να κλυδωνίζεται, ωστόσο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιμένει στη συνέχιση της πολιτικής του.

Ειδικότερα, ο φιλοκυβερνητικός τύπος πανηγυρίζει για την αύξηση του βασικού μισθού κατά 50% χωρίς να κάνει καμία αναφορά στην υποτίμηση της λίρας κατά 100%, ενώ ο Ερντογάν επιμένει στην πολιτική μείωσης των επιτοκίων σημειώνοντας ότι δε θα καθορίσουν την πολιτική της κυβέρνησης κάποιοι κερδοσκόποι.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «Στη χώρα αυτή εσείς πληρώνατε τους εργαζομένους σε δολάρια ή σε ευρώ; Δε χρειάζεται τέτοιου είδους κερδοσκοπικές κινήσεις. Εμείς έχουμε το δικό μας νόμισμα κι αυτή είναι η τουρκική λίρα. Δεν θα επιτρέψουμε να υποκύψει το νόμισμα μας. Τώρα υπάρχουν κάποιες δυσκολίες και με τη βοήθεια του Θεού σύντομα θα τις ξεπεράσουμε».

Και πρόσθεσε ότι το μέλλον του τουρκικού λαού και της χώρα δεν θα το καθορίσουν ούτε οι κερδοσκόποι των ισοτιμιών και των επιτοκίων ,ούτε οι ορκισμένοι εχθροί της Τουρκίας στο εσωτερικό και εξωτερικό αλλά ούτε «μια χούφτα πεινασμένοι για πάθη».

«Πυρά» από την αντιπολίτευση

Από την άλλη πλευρά, η αντιπολίτευση μιλά για «τρένο αυτοκτονίας». Με διαδικτυακό μήνυμα ο Κεμάλ Κιλιντσάρογλου κάλεσε τους συνεργάτες του Ερντογάν να κατέβουν από το τρένο και υποσχέθηκε στο λαό μεγαλύτερη αύξηση του βασικού μισθού από αυτή που έδωσε η κυβέρνηση, στις 4.500 λίρες.

«Είναι δεδομένη η κατάσταση του Ερντογάν, ο ίδιος είναι η ατμομηχανή του τρένου της οικονομικής αυτοκτονίας. Εσείς οι παρατρεχάμενοι, εσείς οι αυλικοί. Την πείνα του κόσμου δεν μπορείτε να τη διαχειριστείτε με τον καθορισμό της ατζέντας της κοινής γνώμης. Δεν μπορεί να χορτάσει ο κόσμος που πεινάει. Να συνέλθετε! Στον πρώτο σταθμό, κατεβείτε από αυτό το τρένο της αυτοκτονίας. Αυτή είναι η συμβουλή μου . Άρχισαν να κατεβαίνουν οι άνθρωποι της λογικής, να κατεβείτε κι εσείς», τόνισε ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here