Θεσσαλονίκη: Επικοινωνία Θεοδωρικάκου με τον αρχιφύλακα που έσωσε την 38χρονη από τον άντρα της


Επικοινωνία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου με τον αρχιφύλακα της ομάδας που έσωσε μια γυναίκα στη Θεσσαλονίκη

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αρχιφύλακα Χρήστο Μωραΐτη τον οποίο συνεχάρη καθώς με την άμεση αντίδραση του ιδίου και της ομάδας του, σώθηκε η ζωή μιας 38χρονης γυναίκας στη Θεσσαλονίκη.

Ο Υπουργός τον συνεχάρη, τονίζοντας τα εξής: «Σας αξίζει ένα μεγάλο μπράβο για τον επαγγελματισμό, την αποφασιστικότητα, την ψυχραιμία και την ανθρωπιά που επιδείξατε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης. Δείξατε το καλύτερο πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας».

Ο κ. Θεοδωρικάκος δεσμεύτηκε ότι στο επόμενό του ταξίδι στη Θεσσαλονίκη, θα επισκεφτεί το Α.Τ. Λευκού Πύργου για να τους συναντήσει και να τους συγχαρεί και από κοντά.

Θεσσαλονίκη: Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για την απόπειρα δολοφονίας

Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου όταν το κέντρο της Άμεσης Δράσης στη Θεσσαλονίκη δέχτηκε κλήση από γυναίκα που καλούσε σε βοήθεια.

Συγκεκριμένα, ένας 39χρονος απειλούσε με μαχαίρι τη σύντροφό του, η οποία σώθηκε χάρη στην επέμβαση της αστυνομίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο συγκεκριμένος άνδρας αποπειράθηκε να βιάσει την 38χρονη, τραυματίζοντάς τη στη συνέχεια με αιχμηρό αντικείμενο. Κατά την άφιξη των αστυνομικών ο ίδιος αρνήθηκε να ανοίξει την πόρτα του σπιτιού, ενώ όλα τα παραπάνω συνέβησαν μπροστά στα μάτια του παιδιού τους.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«H άμεση κινητοποίηση και η αποφασιστικότητα αστυνομικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης και του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου έπειτα από κλήση στο τηλεφωνικό κέντρο της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, οδήγησε στη σύλληψη 39χρονου αλλοδαπού, ο οποίος επιτέθηκε και τραυμάτισε με αιχμηρό αντικείμενο τη σύνοικό του – μητέρα του τέκνου τους.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου για απόπειρα ανθρωποκτονίας, απόπειρα βιασμού, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απειλή, παράβαση Νόμου περί όπλων και Νόμου περί ενδοοικογενειακής βίας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς πρωινές ώρες χθες (18-12-2021) αποπειράθηκε να προβεί σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της 38χρονης συνοίκου του τραυματίζοντας τη με αιχμηρό αντικείμενο. Κατά την άφιξη των αστυνομικών ο 39χρονος αρνήθηκε να ανοίξει την πόρτα της οικίας, ενώ παράλληλα η 38χρονη καλούσε σε βοήθεια.

Ένεκα άμεσου κίνδυνου ζωής που διέτρεχε η παθούσα, οι προστρέξαντες αστυνομικοί εισήλθαν στην οικία, αντιλαμβανόμενοι τον 39χρονο να επιτίθεται με αιχμηρό αντικείμενο στη σύνοικό του, καταφέρνοντας άμεσα να τον απομακρύνουν από αυτήν.

Ακολούθως, ο συλληφθείς αποπειράθηκε να αυτοτραυματιστεί με το αιχμηρό αντικείμενο και απείλησε έναν εκ των αστυνομικών, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε. Η 38χρονη μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης, όπου μετά την παροχή πρώτων βοηθειών αποχώρησε. Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ