Χειμώνας Google Doodle: Επίσημη έναρξη για τον χειμώνα σήμερα 21 Δεκεμβρίου


Ο χειμώνας ξεκίνησε επίσημα και η Google γιορτάζει την αλλαγή που λαμβάνει χώρα σε όλο τον κόσμο με ένα κινούμενο doodle. Στο βόρειο ημισφαίριο, η Τρίτη 21 Δεκεμβρίου είναι επίσης γνωστή ως Χειμερινό Ηλιοστάσιο – η ημέρα που το φως της ημέρας εμφανίζεται για το μικρότερο χρονικό διάστημα και η νύχτα είναι η μεγαλύτερη. Ονομάζεται επίσης η μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου. Η Google παρουσίασε έναν κινούμενο σκαντζόχοιρο στο χιόνι στον ιστότοπό της για να σηματοδοτήσει την έναρξη της χειμερινής περιόδου σε όλο τον κόσμο. Κάνοντας κλικ στο doddle οι χρήστες φέρνουν τα αποτελέσματα αναζήτησης σε όλη τη σεζόν.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Doodles της Google, το Doodle Google Winter 2021 είναι ζωντανό σε διάφορα μέρη του κόσμου, όπως η Ινδία, ο Καναδάς, η Ρωσία, οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτή την εβδομάδα, την Τρίτη, το βόρειο ημισφαίριο βιώνει το χειμερινό ηλιοστάσιο. Ο μεσημεριανός ήλιος θα βρίσκεται στο χαμηλότερο υψόμετρο του έτους με αποτέλεσμα να υποστούμε τη μικρότερη μέρα του χρόνου. Για έναν αστρονόμο, το χειμερινό ηλιοστάσιο σηματοδοτεί την αρχή του αστρονομικού χειμώνα, ο οποίος διαρκεί από το χειμερινό ηλιοστάσιο έως την εαρινή ισημερία του επόμενου έτους. Το 2022, η εαρινή ισημερία λαμβάνει χώρα στις 20 Μαρτίου. Για έναν μετεωρολόγο, ωστόσο, ο χειμώνας ορίζεται ελαφρώς διαφορετικά. Ο μετεωρολογικός χειμώνας ακολουθεί τους ημερολογιακούς μήνες και έτσι ξεκίνησε φέτος την 1η Δεκεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 28 Φεβρουαρίου 2022.

Η ακριβής στιγμή του χειμερινού ηλιοστασίου – όταν ο βόρειος πόλος της Γης δείχνει απευθείας μακριά από τον ήλιο και ο ήλιος βρίσκεται ακριβώς πάνω από τον τροπικό του Αιγόκερω, περίπου στις 23,4 μοίρες νότια – λαμβάνει χώρα στις 15:59 GMT. Αυτή τη στιγμή είναι επίσης ακριβώς κάτω από τον ορίζοντα από τον Αρκτικό Κύκλο, σε περίπου 66,5 μοίρες βόρεια. Στο νότιο ημισφαίριο, είναι το θερινό ηλιοστάσιο και η μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου. Η μόνη παρηγοριά για όσους από εμάς στο βόρειο ημισφαίριο είναι ότι από αυτό το σημείο και μετά οι ώρες της ημέρας γίνονται όλο και μεγαλύτερες, καθώς ξεκινάμε την ανάβαση προς την άνοιξη.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ