Ορθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέρριψε τα rapid test – Όλο το παρασκήνιο πίσω από την απόφαση


Το παρασκήνιο πίσω από την απόφαση Μητσοτάκη για τα δύο self test

Δεν θα κάνουν τελικά rapid test οι εμβολιασμένοι για να μπορέσουν να μπουν στους κλειστούς χώρους τις γιορτές, σύμφωνα με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μιλώντας πριν λίγη ώρα στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός ξεδίπλωσε ένα σχέδιο δύο φάσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Όπως είπε «το πρώτο βήμα είναι περάσουμε με ασφάλεια τις γιορτές, χωρίς να παγώσει η οικονομία και η κοινωνία αλλά και χωρίς οι δραστηριότητες αυτών των ημερών να μας κοστίσουν αργότερα. Και σίγουρα αυτήν την περίοδο όπλα μας είναι τα τεστ. Όλοι, οι εμβολιασμένοι και μη, θα πρέπει να κάνουμε self test. Ενώ θα συνεχίσουν να γίνονται παντού οι διαγνωστικοί έλεγχοι από τα συνεργεία της πολιτείας».

Και συνέχισε: «Είναι αλήθεια ότι δέχτηκα εισηγήσεις για υποχρεωτικά rapid test σε όλους για την είσοδο σε χώρους διασκέδασης. Τις απέρριψα, γιατί θεώρησα ότι ένα τέτοιο μέτρο και θα ήταν άδικο για τους εμβολιασμένους και τελικά θα ήταν πολύ δύσκολο στην εφαρμογή του. Αντί λοιπόν να επιβάλλω κάτι σε όλους, επέλεξα να εμπιστευτώ όλους. Και για αυτόν ακριβώς τον σκοπό η πολιτεία θα διαθέσει ακόμα δύο δωρεάν self test σε ολόκληρο τον πληθυσμό. Με την σύσταση το μεν πρώτο να χρησιμοποιηθεί κατά την διάρκεια των γιορτών και το δεύτερο αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά. Και ζητώ από τους συμπολίτες μας να τα χρησιμοποιήσουν, ιδίως πριν από τις εορταστικές μαζικές συναθροίσεις. Νομίζω ότι πρέπει να γίνει απολύτως κατανοητή η σημασία αυτής της πρωτοβουλίας. Γιατί θα επιτρέψει σε όλους μας να ελέγχουμε την υγεία μας σε πραγματικό χρόνο. Αλλά θα κάνει τελικά πιο άνετη, πιο ελεύθερη, πιο ασφαλή τη διασκέδαση, γνωρίζοντας ότι το περιβάλλον στο οποίο θα βρισκόμαστε θα είναι πιο ασφαλές».

Και δεν είναι καθόλου τυχαία η απόφαση του πρωθυπουργού, ο οποίος αντιλήφθηκε πως αν αποφάσιζε τη διενέργεια rapid test από τους εμβολιασμένους για να μπουν σε κλειστούς χώρους τις ημέρες των εορτών, με το κόστος να επιβαρύνει τους ίδιους, ουσιαστικά θα τους εξίσωνε με τους ανεμβολίαστους και αυτό θα ερχόταν σε αντίθεση με όσα έλεγε το προηγούμενο διάστημα. Φυσικά εάν το rapid test ήταν δωρεάν δεν θα δημιουργούνταν πρόβλημα, αφού το αυξημένο testing αφορά όλους ανεξαιρέτως.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός αντιλήφθηκε πως θα προκαλούνταν προβλήματα στα φαρμακεία, καθώς στις αργίες είναι ελάχιστα που λειτουργού, ενώ θα παρουσιάζονταν και ελλείψεις στα τεστ. Επίσης υπήρχε η πιθανότητα το υποχρωτικό rapid στους εμβολιασμένους να επέφερες πλήγμα στις επιχειρήσεις της εστίασης και της ψυχαγωγίας και αυτό θα είχε γενικότερο αντίκτυπο στην οικονομία. Οπότε ζυγίζοντας τα παραπάνω δεδομένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ορθώς αποφάσισε τη διανομή δυο δωρεάν self test για όλους και φυσικά έδωσε ισχυρή σύσταση για selt test για όσους βγουν να διασκεδάσουν παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ