Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας: Το #meta της Ενέργειας στην Ελλάδα


Με δυνατότητα Δια ζώσης ή Online Παρακολούθησης (YouTube).

Η Ελλάδα έχει θέσει σε εφαρµογή το νέο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίµα (ΕΣΕΚ), ώστε µέχρι το 2030 οι ανανεώσιμες πηγές να καλύπτουν το 35% της τελικής ενεργειακής της κατανάλωσης. Ήδη υλοποιούνται επενδύσεις που θα πρωταγωνιστήσουν στον ενεργειακό μετασχηματισμό της Ευρώπης. Οι μηχανικοί µε την κατάλληλη εξειδίκευση θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος της κλιματικής αλλαγής, εφαρμόζοντας ένα βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης.

Το Mediterranean College στο πλαίσιο έναρξης του νέου μεταπτυχιακού προγράμματος στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) MSc Renewable Energy Engineering, οργανώνει Ημερίδα με τίτλο: “Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας: Το #meta της Ενέργειας στην Ελλάδα”, με δυνατότητα online (YouTube) ή Δια ζώσης* παρακολούθησης (Lecture Hall 2, Campus Αθήνας, Κοδριγκτώνος 13 & Πατησίων 107).

Επίτιμος προσκεκλημένος & βασικός ομιλητής της Ημερίδας θα είναι ο καθηγητής Κωνσταντίνος Αραβώσης, Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Καθηγητής ΕΜΠ, Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών. Τον Γενικό Συντονισμό της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο κ. Θοδωρής Παναγούλης, Δημοσιογράφος & Διευθυντής του Energypress.gr. Η Ημερίδα τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και αποτελείται από τρεις βασικές ενότητες. Την εκδήλωση θα τιμήσουν με τη συμμετοχή τους διακεκριμένοι Επιστήμονες.

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας:
Το #meta της Ενέργειας στην Ελλάδα

Ειδικός Διακεκριμένος Ομιλητής


Καθ. Κωνσταντίνος Αραβώσης
Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος & Υδάτων
Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας
Καθηγητής ΕΜΠ, Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών

Session 1

ΑΠΕ: Το νέο θεσμικό και επενδυτικό τοπίο που διαμορφώνεται στην Ελλάδα

Προσκεκλημένοι Εισηγητές

Όψεις του υπό διαμόρφωση νέου θεσμικού τοπίου για τις ΑΠΕ στην Ελλάδα

Δρ. Γεώργιος Λοϊζος
Head of Electricity Networks & New Technologies
Ρυθμιστική Αρχή Ενέργεια (ΡΑΕ)

Πόροι και χρηματοδοτικά εργαλεία για την προώθηση των επενδύσεων ΑΠΕ

Καθ. Σπύρος Βλιάμος
Πρόεδρος Επιστημονικού & Ακαδημαϊκού Συμβουλίου Mediterranean College

Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας και Επιχειρηματικότητας ΕΚΠΑ

Session 2

Οι ΑΠΕ ως τεχνολογική πρόκληση και ως δυνατότητα

Προσκεκλημένοι Εισηγητές

κ. Παναγιώτης Παπασταματίου
Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ)

κ. Κωνσταντίνος Βασιλικός
Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων (ΕΣΜΥΕ)

κ. Νίκος Δαμάτης
Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Ανάπτυξης Βιομάζας (ΕΛΕΑΒΙΟΜ)

Συντονιστής

κ. Γιάννης Καραλής

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΕΜΠ

Renewable Energy Subject Leader, Mediterranean College

Session 3

«Είναι πολύ καλό να είσαι μηχανικός μια τέτοια εποχή ……»

Προσκεκλημένοι Εισηγητές

Το νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα MSc Renewable Energy Engineering του Mediterranean College (σε συνεργασία με το University of Derby)

Δρ. Αγγελική Καραλή
Επικεφαλής Σχολής Μηχανικών, Mediterranean College

Προοπτικές Απασχόλησης στον κλάδο των ΑΠΕ στην Ελλάδα & Διεθνώς

Εκπρόσωπος Grant Thornton (έχει προσκληθεί)

Το νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στις ΑΠΕ προσφέρεται από το Mediterranean College σε συνεργασία με το University of Derby (TOP30, Guardian University Guide 2020). Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην εξειδίκευση αποφοίτων πανεπιστημιακής εκπαίδευσης σε ένα ευρύ φάσμα γνωστικών αντικειμένων, γύρω από τις ανανεώσιμες ενεργειακές μορφές και τις εφαρμογές τους. Στους απόφοιτους απονέμεται ο μεταπτυχιακός τίτλος MSc του βρετανικού πανεπιστημίου, οποίος αναγνωρίζεται ισότιμα και στην Ελλάδα.

Το MSc Renewable Energy Engineering αναπτύχθηκε εξολοκλήρου στη χώρα μας από Έλληνες επιστήμονες, αξιολογήθηκε και επικυρώθηκε με πολύ αυστηρά κριτήρια και διαδικασίες από το συνεργαζόμενο βρετανικό Πανεπιστήμιο του Derby και πλαισιώθηκε επιστημονικά και διδακτικά από διακεκριμένους καθηγητές, εταιρείες και φορείς. Μέλη του Advisory Board του προγράμματος αποτελούν οι κυριότεροι φορείς του κλάδου στην Ελλάδα: Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας, Ελληνικός Σύνδεσμος Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων, Σύνδεσμος Βιοκαυσίμων & Βιομάζας Ελλάδας, κ.α.

H Σχολή Μηχανικών του Mediterranean College λειτουργεί από το 2005, ανοίγοντας το δρόμο για την παροχή ιδιωτικής πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, στον τομέα του Engineering. Σήμερα, συνεργάζεται με το University of Derby και, επιπλέον, παρέχει MEng (Integrated Masters Degree) Masters στην ειδικότητα του Πολιτικού Μηχανικού και του Μηχανολόγου Μηχανικού. Στα πλεονεκτήματα της Σχολής συγκαταλέγονται:

  • Τα προγράμματα οδηγούν στηναπόκτηση επαγγελματικών δικαιωμάτων μέσω του Engineering Council της Βρετανίας και μπορούν να εξασφαλίσουν πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα (chartered engineer status) και στην Ελλάδα.
  • Το Mediterranean College διαθέτει άρτιαυλικοτεχνική υποδομή για την υποστήριξη των εργαστηριακών μαθημάτων και των διπλωματικών εργασιών, καθώς και ευρύ δίκτυο συνεργαζόμενων εταιριών & εργαστηρίων.
  • Οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σεερευνητικά projects και συνέδρια, να έρθουν σε επαφή με εξειδικευμένους επαγγελματίες της αγοράς και να δημοσιεύσουν το έργο τους σε ακαδημαϊκά περιοδικά.

Επικοινώνησε σήμερα μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες στα προγράμματα σπουδών και τις δυνατότητες χρηματοδότησης.

Γίνονται δεκτές μετεγγραφές φοιτητών από Πανεπιστήμια, Κολλέγια & ΙΕΚ (αναγνώριση μαθημάτων).

Mediterranean College

Αθήνα: Κοδριγκτώνος 13 & Πατησίων 94, 10434, Τ: +30 210 8899600

Αθήνα: Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, 11251, Τ: +30 210 8899600

Γλυφάδα: Αχιλλέως 33 & Λ. Βουλιαγμένης 65, 16675, Τ: +30 210 8899600

Θεσσαλονίκη: Ίωνος Δραγούμη 21, 54625, T: +30 2310 287779

www.medcollege.edu.gr | info@medcollege.edu.gr


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ