ΕΛΓΑ: Πιστώνονται αποζημιώσεις 71 εκατ. ευρώ – Ποιους αφορά


Συνολικά 71 εκατ. ευρώ θα καταβάλει την ερχόμενη Πέμπτη ο ΕΛΓΑ, για την εξόφληση των αποζημιώσεων «Παγετός Άνοιξη 2021», όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός τόνισε σε δήλωσή του πως «πρόκειται για τις μεγαλύτερες πληρωμές αποζημιώσεων οι οποίες έχουν γίνει τα τελευταία 10 χρόνια και αποδεικνύουν το έμπρακτο ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για την στήριξη των αγροτικών νοικοκυριών, τα οποία δοκιμάζονται από τις συνέπειες ακραίων καιρικών φαινομένων, απότοκα της κλιματικής κρίσης» και πρόσθεσε: «Οι Ελληνίδες και Έλληνες αγρότες γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα συνεχίσουν την προσπάθεια του εκσυγχρονισμού του ΕΛΓΑ, της ενίσχυσης της αποτελεσματικότητας του Οργανισμού με απώτερη επιδίωξη την άμεση, καθοριστική στήριξη των Ελληνίδων και Ελλήνων αγροτών και κτηνοτρόφων.

Θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση και το προσωπικό του ΕΛΓΑ για την προσπάθεια που κατέβαλαν ώστε οι πληρωμές να γίνουν εντός των χρονοδιαγραμμάτων που είχε θέσει η κυβέρνηση».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση ο ασφαλιστικός οργανισμός για τον «Παγετό Άνοιξη 2021» έχει καταβάλλει προκαταβολές και εξοφλήσεις πορισμάτων περίπου 160 εκατ. ευρώ και όπως γνωστοποίησε η εξόφληση του συνόλου των πορισμάτων αναμένεται να ολοκληρώνεται τον Ιανουάριο του 2022.

Τέλος, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ «εντός του έτους 2021 οι συνολικές αποζημιώσεις οι οποίες κατεβλήθησαν στους αγρότες για ζημίες 2020 και 2021 πλησιάζουν τα 300 εκατομμύρια ευρώ».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ