Θωμαΐδης Ιικό Φορτίο Λύματα: Χειροτερεύει η κατάσταση στην Αττική, έρχεται απότομη αύξηση κρουσμάτων


Θωμαΐδης Ιικό Φορτίο Λύματα: Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Νίκος Θωμαϊδης, είπε ότι μετά από 3 εβδομάδες ύφεσης, η κατάσταση αντιστρέφεται. «Η κατάσταση είναι μάλλον δυσάρεστη θα έλεγα, διότι η αύξηση που βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες στην Αττική, προδιαγράφει ότι αυτή την εβδομάδα ενδεχομένως θα έχουμε σημαντική αύξηση», τόνισε ο κ. Θωμαΐδης. Ειδικά για την Αττική ανέφερε ότι εδώ και ένα μήνα περίπου το ιικό φορτίο είναι πολύ υψηλό, στα 40 με 50 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Αναμένεται απότομη και δραματική αύξηση κρουσμάτων

Προειδοποίησε ότι αναμένεται απότομη και δραματική αύξηση κρουσμάτων το επόμενο διάστημα λόγω της μετάλλαξης Όμικρον, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα συμβεί στις αρχές Ιανουαρίου.

Μόνο στην Κρήτη δεν μειώνεται το ιικό φορτίο -Ίσως υπάρχουν περισσότερες περιπτώσεις Όμικρον

Το κλίμα από το Λονδίνο, πρόσθεσε, είναι ότι η αύξηση κρουσμάτων είναι πολύ μεγάλη αλλά η αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία είναι σημαντική κυρίως στους άνω των 60. Συνεπώς σύμφωνα με τον καθηγητή και η μετάλλαξη Όμικρον αφορά αυτήν κυρίως την ηλικιακή ομάδα που πρέπει να σπεύσει να εμβολιαστεί και με την τρίτη δόση. Θωμαΐδης για ιικό φορτίο στα λύματα: Χειροτερεύει η κατάσταση στην Αττική, έρχεται απότομη αύξηση κρουσμάτων

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ