Χριστουγεννιάτικο cheesecake: Δροσερό και γιορτινό γλυκό για κάθε περίσταση 365 ημέρες τον χρόνο

Μπορεί να είναι χειμώνας, αλλά κάποιες αγαπημένες και δροσερές συνήθειες δεν μπορούν να κοπούν! Για άλλους μπορεί να είναι ο καφές, ενώ για άλλους μπορεί να είναι ένα δροσερό γλυκό, όπως το cheesecake! To cheesecake αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές γλυκών. Είναι δροσερό και αφήνει μία αίσθηση γλυκάδας! Η νοστιμιά του μπορεί να σε ταξιδέψει σε μέρη μαγικά! Δοκίμασε αυτή την σπιτική συνταγή και θα μας θυμηθείς!

Υλικά συνταγής:

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

  • 12 ολόκληρα κράκερ
  • 5 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 1 κιλό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού συσκευασμένο ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο ​​χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 6 μεγάλα αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • Μαρμελάδα μούρων για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • Ειδικός εξοπλισμός: Ταψί 9 ή 10 ιντσών και αλουμινόχαρτο

Εκτέλεση συνταγής:

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου και βάζουμε μια σχάρα φούρνου στην κάτω μεσαία θέση. Τυλίγουμε ένα ταψί στρογγυλό με ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο, καλύπτοντας την κάτω πλευρά και εκτεινόμενο μέχρι πάνω. Επαναλαμβάνουμε με ένα ακόμα φύλλο αλουμινόχαρτου για ασφάλιση. Ψεκάζουμε το εσωτερικό του ταψιού με αντικολλητικό μαγειρικό σπρέι.
2. Φτιάνουμε τη βάση: Σε ένα μεσαίο μπολ, προσθέτουμε τα κράκερ, το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά. Πιέζουμε τα ψίχουλα σε μια ομοιόμορφη στρώση στον πάτο του ταψιού. Ψήνουμε την κρούστα για 10 λεπτά, μέχρι να δέσει. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη.
3. Μειώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160 βαθμούς κελσίου. Βάζουμε ένα μπρίκι με νερό να βράσει.
4. Φτιάχνουμε τη γέμιση: Στο μπολ ενός μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και το αλεύρι μαζί σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν, περίπου 1 λεπτό. Ξύνουμε τον πάτο και τις πλευρές του μπολ για να βεβαιωθούμε ότι το μείγμα έχει ομοιογενοποιηθεί. Προσθέστε τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού και το αλάτι. χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά, ανακατεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν, ξύνοντας το μπολ όσο χρειάζεται. Ανακατεύουμε μέσα την κρέμα γάλακτος. Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι τη γέμιση είναι ομοιόμορφο αλλά δεν πρέπει να το ανακατεύουμε υπερβολικά.


5. Ελέγχουμε για να βεβαιωθούμε ότι ο φούρνος μας έχει κρυώσει στους 160 βαθμούς κελσίου και, στη συνέχεια, βάζουμε το ταψί του cheesecake σε ένα
μεγάλο ταψί.
6. Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω από την κρούστα. Ρίχνουμε το βραστό νερό στο μεγάλο ταψί για να φτάσει περίπου 1 ίντσα πάνω από την πλευρά της φόρμας του κέικ.
7. Ψήνουμε μέχρι να δέσει το κέικ, 1 ώρα και 30 λεπτά έως 1 ώρα και 45 λεπτά.
8. Αφαιρούμε προσεκτικά το ταψί από τον φούρνο και το τοποθετούμε σε μια σχάρα.
9. Τοποθετούμε το cheesecake στο ψυγείο για να κρυώσει για περίπου 30 λεπτά.
10. Βγάζουμε το cheesecake από το ψυγείο και πετάμε το αλουμινόχαρτο. Αν χρειαστεί, περνάμε ένα μαχαίρι με λεπτές λεπίδες γύρω από την άκρη του κέικ για
να βεβαιωθούμε ότι δεν κολλάει στα πλαϊνά (που μπορεί να προκαλέσουν ρωγμές καθώς κρυώνει), στη συνέχεια καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και
μεταφέρουμε στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον 8 ώρες ή κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Καλή απόλαυση!!!

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here