Θαλασσινό αλάτι δέρμα: Scrub με αλάτι για φρέσκο και λαμπερό δέρμα [vid]


 

Λέγεται ότι ήταν το τελετουργικό μπάνιου της Βασίλισσας του Νείλου. Και οι περισσότεροι άνθρωποι μέχρι σήμερα ορκίζονται στα λειαντικά οφέλη ενός scrub με αλάτι. Μπορεί να απομακρύνει το νεκρό δέρμα και να προσθέσει λάμψη στην επιδερμίδα.

Πώς βοηθάνε τα scrub με θαλασσινό αλάτι

Τα scrub με αλάτι έχουν πολλαπλά οφέλη. Όχι μόνο απολεπίζουν τα νεκρά κύτταρα και αφήνουν το δέρμα σας απαλό, αλλά υπάρχουν λίγα πράγματα που συγκρίνονται με ένα ωραίο ζεστό μπάνο με άλατα. Μπορούν να μειώσουν τη μυϊκή ένταση και το στρες και να ανακουφίσουν πόνους στις αρθρώσεις. Για άτομα με ψωρίαση ή άλλες δερματικές παθήσεις, τα scrubs με αλάτι από τη Νεκρά Θάλασσα μπορούν να βοηθήσουν στην αφαίρεση του κνησμού του δέρματος. Επιπλέον, το μασάζ με θαλασσινό αλάτι ενισχύει την κυκλοφορία και βοηθά επίσης στην απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα, αφήνοντάς το αναζωογονημένο.

Δύο τρόποι χρήσης

  • Μπορείτε να τρίψετε αλάτι μπάνιου στα πόδια, τις φτέρνες, τα γόνατα ή τους αγκώνες σας, με μια υγρή πετσέτα. Πάντα να ξεπλένετε και να πλένετε καλά τις περιοχές που έχουν απολεπιστεί.
  • Ο γενικός τρόπος χρήσης τους είναι να γεμίσετε μία μπανιέρα με ζεστό νερό. Πάρτε μια χούφτα αλάτι και προσθέστε την στο νερό. Ανακατέψτε καλά πριν μπείτε στο νερό.

 

Πόσο συχνά να το χρησιμοποιείτε

  • Σε γενικές γραμμές, τα scrubs με αλάτι πρέπει να χρησιμοποιούνται λιγότερο συχνά σε σύγκριση με τα scrubs με ζάχαρη, καθώς η συχνή χρήση μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος και σε ορισμένες εξαιρετικά ευαίσθητες περιπτώσεις, δερματικά εξανθήματα και εκδορές. Συνιστάται η χρήση τους μία φορά την εβδομάδα για τους περισσότερους ανθρώπους.

 

Είναι ασφαλές για όλους τους τύπους δέρματος;

Δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα άλατα στο δέρμα. Βρείτε αυτό που ταιριάζει στον τύπο του δέρματός σας. Τα περισσότερα άλατα είναι ασφαλή στη χρήση, αλλά εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, συμβουλευτείτε τον δερματολόγό σας, πριν τα εφαρμόσετε. Τα άλατα πρέπει επίσης να εφαρμόζονται με απαλές, κυκλικές κινήσεις.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ