Sinopharm ΗΑΕ ενισχυτική: Τα Εμιράτα ξεκινούν τρίτη δόση με το εμβόλιο της Sinopharm


Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενέκριναν τη χρήση έκτακτης ανάγκης του εμβολίου COVID-19 της Sinopharm. Το εμβόλιο βασίζεται σε πρωτεΐνες και θα είναι διαθέσιμο στο κοινό ως τρίτη ενισχυτική δόση εμβολίου από τον Ιανουάριο του 2022, όπως δήλωσε το υπουργείο Υγείας των ΗΑΕ. Πρόκειται σαφώς για μια προσπάθεια των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να θωρακιστούν απέναντι σε ένα νέο κύμα κορωνοϊού, με βάση και την αυξημένη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Όμικρον.

Λεπτομέρειες για το εμβόλιο της Sinapharm

Το νέο εμβόλιο θα παραχθεί και θα διανεμηθεί από τη Hayat Biotech, μια κοινοπραξία μεταξύ της G42 και της Sinopharm CNBG. Τα ΗΑΕ έχουν τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στον κόσμο, με το 100% των επιλέξιμων κατοίκων να έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου. Η έγκριση ήρθε μετά από μελέτη με βάση τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που περιελάμβανε άτομα που είχαν προηγουμένως εμβολιαστεί με δύο δόσεις αδρανοποιημένου εμβολίου της Sinopharm CNBG, όπως ανέφεραν πηγές από το υπουργείο.

Μετά από δοκιμές σε πολλές χώρες έδειξε ότι 2 δόσεις, που χορηγούνται σε διάστημα 21 ημερών, έχουν αποτελεσματικότητα 79% έναντι της συμπτωματικής λοίμωξης SARS-CoV-2 14 ή περισσότερες ημέρες μετά τη δεύτερη δόση. Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά της νοσηλείας ήταν 79%. Η δοκιμή δεν σχεδιάστηκε και δεν τροφοδοτήθηκε για να αποδείξει την αποτελεσματικότητα έναντι σοβαρής νόσου σε άτομα με συννοσηρότητες, στην εγκυμοσύνη ή σε άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω. Η διάμεση διάρκεια της παρακολούθησης που ήταν διαθέσιμη τη στιγμή της ανασκόπησης των αποδεικτικών στοιχείων ήταν 112 ημέρες.

Το ιστορικό του εμβολιασμού στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Η χώρα έχει χορηγήσει πάνω από 22,5 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων έως τώρα, με ποσοστό διανομής που φτάνει τα 227,56 ανά 100 άτομα. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι μια ομοσπονδία επτά εμιράτων, τα οποία ανέφεραν τη Δευτέρα 1.732 νέα κρούσματα κορωνοϊού και έναν θάνατο. Οι αρχές, που δεν δίνουν ανάλυση για κάθε εμιράτο ξεχωριστά, δήλωσαν ότι περίπου το 91% του πληθυσμού των 10 εκατομμυρίων περίπου έχει εμβολιαστεί πλήρως εν αναμονή της τρίτης ενισχυτικής δόσης.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ