Πάτρα: «Έβγαλα τη μάσκα για να σφυρίξω» – Τι λέει ο αστυνομικός που «έκοβε» κλήσεις χωρίς μάσκα


Ο αστυνομικός της Τροχαίας Πατρών παραδέχθηκε το συμβάν και ανέλαβε την ευθύνη

Τον ισχυρισμό πως έβγαλε τη μάσκα για να σφυρίξει προέβαλε ο αστυνομικός της Τροχαίας Πατρών που απαθανατίστηκε να επιδίδει κλήσεις για παράβαση του ΚΟΚ χωρίς να φορά μάσκα προστασίας.

Ο ίδιος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα pelop.gr, παραδέχθηκε το συμβάν και ανέλαβε την ευθύνη υποστηρίζοντας πως έβγαλε τη μάσκα για να σφυρίξει. Ωστόσο, σε φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν δεν φαίνεται μάσκα σε κάποιο εμφανές σημείο.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Αγίου Ανδρέου και προκάλεσε πολλές αντιδράσεις περαστικών που θεώρησαν προκλητική τη συμπεριφορά του, ιδιαίτερα καθώς λίγο πιο πέρα συνάδελφοί του έκαναν περιπολίες ελέγχοντας αν οι πολίτες τηρούσαν τα μέτρα προστασίας από τον ιό.

Μάλιστα, όσο έκοβε τις κλήσεις, ο αστυνομικός μιλούσε με δύο θαμώνες σε διπλανή καφετέρια, που επίσης δεν φορούσαν μάσκα και ένας καταστηματάρχης της περιοχής τού συνέστησε να φορέσει τη μάσκα του, ωστόσο, ο αστυνομικός τον προσπέρασε επιδεικτικά.

Έπειτα, το περιστατικό προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος μεταξύ άλλων αποφάσισε τη μετακίνηση του αστυνομικού σε άλλη υπηρεσία.

Επίσης, τού επιβλήθηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο ύψους 300 ευρώ, ενώ διατάχθηκε και η διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ