CES 2022: Το κορυφαίο τεχνολογικό event σε ολόκληρο τον κόσμο

Η CES 2022 θα ρίξει τα φώτα της δημοσιότητας στα ηλεκτρικά οχήματα, την ψηφιακή υγεία, το metaverse και άλλες καυτές τεχνολογίες όταν ανοίξει επίσημα η εμπορική έκθεση την Τετάρτη. Αλλά η αναζωπυρούμενη πανδημία Covid-19 απειλεί να επισκιάσει τις καινοτομίες που εμφανίζονται. Η CES 2022 διεξάγεται επίσημα στις 5-7 Ιανουαρίου, αλλά οι εκδηλώσεις προεπισκόπησης των μέσων ενημέρωσης ξεκινούν τη Δευτέρα. Η επερχόμενη παράσταση θα είναι μια υβριδική εκδήλωση με μια προσωπική διάσκεψη στο Λας Βέγκας μαζί με ένα διαδικτυακό στοιχείο για όσους δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τη φυσική παράσταση. Την Παρασκευή, οι διοργανωτές μείωσαν τη φυσική παράσταση κατά μία ημέρα. Η τελευταία έκθεση, CES 2021, ήταν μια αποκλειστικά ψηφιακή υπόθεση αφού η πανδημία ανάγκασε την ακύρωση της προσωπικής διάσκεψης.

Τι θα γίνει στην εκδήλωση CES 2022

Οι διοργανωτές της CES 2022 αναμένουν μια πολύ μικρότερη φυσική παρουσία από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια εν μέσω ενός κύματος λοιμώξεων που σχετίζονται με την παραλλαγή της Covid omicron. Πολλοί επώνυμοι εκθέτες αποχώρησαν από την προσωπική εκδήλωση τις τελευταίες εβδομάδες, όπως η Amazon (AMZN), η General Motors (GM), η Microsoft (MSFT), η μητρική Meta Platforms του Facebook (FB) και η Google και η Waymo της Alphabet (GOOGL). μονάδες. Η GM έκανε το ντεμπούτο της Silverado Electric Pickup Truck. Ανεξάρτητα από το αν η εκπομπή είναι προσωπική ή ψηφιακή, πολλές εταιρείες θέλουν να δημιουργήσουν δημοσιότητα στην CES 2022. Τα νέα για την αυτοκινητοβιομηχανία θα είναι ένα καυτό θέμα στην έκθεση, δήλωσε ο Shawn DuBravac, πρόεδρος της εταιρείας έρευνας και συμβούλων Avrio Institute.

Αυτό περιλαμβάνει ηλεκτρικά αυτοκίνητα και φορτηγά, αυτοοδηγούμενα οχήματα, ηλεκτρονικά ποδήλατα, ηλεκτρονικά σκούτερ και έξυπνες πόλεις, είπε. Η CES επωφελήθηκε επίσης από την έλλειψη εθνικής έκθεσης αυτοκινήτου, δήλωσε η Marjorie Costello, συντάκτρια και εκδότης του Consumer Electronics Online News. Η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Βόρειας Αμερικής στο Ντιτρόιτ, η οποία διαγωνίστηκε με την CES, δεν έχει διεξαχθεί από τον Ιανουάριο του 2019. Ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας στην CES 2022 περιλαμβάνει περισσότερους από 200 εκθέτες, σημειώνοντας αύξηση 30% σε σχέση με την CES 2020. Η GM σχεδιάζει να παρουσιάσει το ηλεκτρικό φορτηγό Silverado της σε μια εικονική παρουσίαση κατά τη διάρκεια της CES.

Η Abbott Labs μοιράζει τεστ για την Covid

Οι εξελίξεις στην ψηφιακή υγεία θα είναι ένα άλλο βασικό θέμα στην CES 2022. Αυτό περιλαμβάνει τηλεϊατρική, συνδεδεμένο εξοπλισμό γυμναστικής και εφαρμογές και φορητές συσκευές για την παρακολούθηση της ευεξίας και των ιατρικών καταστάσεων. Η εταιρεία κατασκευής ιατρικών συσκευών Abbott Laboratories (ABT) εκθέτει στην έκθεση για πρώτη φορά και ο Διευθύνων Σύμβουλος Robert Ford δίνει μια κεντρική ομιλία. Η εταιρεία δίνει επίσης δωρεάν κιτ αυτοελέγχου αντιγόνου της Abbott BinaxNow Covid-19 στους παρευρισκόμενους στην έκθεση. Ο Δρ. Stephen Hoge, πρόεδρος της εταιρείας παραγωγής εμβολίων Covid Moderna (MRNA), είχε συμπεριληφθεί στη λίστα ως επιλεγμένος ομιλητής στο CES 2022, αλλά αποχώρησε.

CES 2022 Buzzword: Metaverse

Το metaverse πιθανότατα θα είναι ένα τσιτάτο στην CES 2022. Προωθούμενο από εταιρείες όπως η Meta, το metaverse είναι μια καθηλωτική, επόμενης γενιάς έκδοση του Διαδικτύου. Είναι μια αναδυόμενη πλατφόρμα στη διασταύρωση της εικονικής πραγματικότητας, της επαυξημένης πραγματικότητας και άλλων τεχνολογιών. «Οποιαδήποτε εταιρεία μπορεί να επισυνάψει τη λέξη metaverse σε οτιδήποτε κάνει, θα μιλήσει για αυτό», δήλωσε ο Brett Sappington, αναλυτής της Interpret. «Θα το κολλήσουν σε πράγματα όταν δεν έχει δουλειά να είναι εκεί». Η αναλύτρια Creative Strategies, Carolina Milanesi, βλέπει μια αποσύνδεση μεταξύ της φυσικής έκθεσης CES και της φλυαρίας της βιομηχανίας για το μετασύμπαν. «Είναι αστείο για μένα πώς αυτή είναι η έκθεση τεχνολογίας της χρονιάς κάθε χρόνο και τώρα μιλάμε για την οικοδόμηση ενός παράλληλου κόσμου στο μετασύμπαντο και όμως αισθανόμαστε υποχρεωμένοι κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας να πάμε όλοι στο Λας Βέγκας για να γνωρίσουμε την τεχνολογία», είπε. είπε.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here