ΗΠΑ FDA: Θα επιτρέψει σε παιδιά 12-15 ετών να λαμβάνουν τρίτες δόσεις του εμβολίου της Pfizer-BioNTech,

ΗΠΑ FDA: Τα δεδομένα του CDC δείχνουν ότι 68,8 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν λάβει ενισχυτικό εμβόλιο για την COVID-19 Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) φέρεται να σχεδιάζει να επεκτείνει την καταλληλότητα για ενισχυτικά εμβόλια COVID-19 τη Δευτέρα. Ο οργανισμός θα επιτρέψει σε παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών να λαμβάνουν τρίτες δόσεις του εμβολίου της Pfizer-BioNTech, σύμφωνα με τους New York Times.

Οι Times, οι οποίοι επικαλέστηκαν «άτομα που είναι εξοικειωμένα με τις συζητήσεις του οργανισμού», ανέφεραν επίσης ότι οι ρυθμιστικές αρχές αναμένεται να εγκρίνουν μια επιπλέον δόση του εμβολίου Pfizer τόσο για εφήβους όσο και για ενήλικες πέντε μήνες μετά τη λήψη μιας δεύτερης δόσης – μειωμένη από το τρέχον διάστημα των έξι μηνών – και ότι τα παιδιά με ανοσοανεπάρκεια ηλικίας 5-11 ετών θα μπορούν επίσης να λαμβάνουν ενισχυτικά.

Το πρακτορείο ανέφερε ότι η απόφαση βασίστηκε εν μέρει σε δεδομένα από το Ισραήλ που δεν έδειξαν σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια στην ηλικιακή ομάδα 12-15 ετών, συμπεριλαμβανομένης της μυοκαρδίτιδας. Περίπου 68,8 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν λάβει αναμνηστικό εμβόλιο, σύμφωνα με στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC).

Η Pfizer έχει δεσμευτεί να προμηθεύσει έως και 40 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της για την COVID-19 φέτος σε μια προσπάθεια που υποστηρίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να αποκτήσει οικονομικά εμβόλια σε 92 φτωχές και μεσαίου εισοδήματος χώρες. Η συμφωνία που ανακοινώθηκε την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου θα παρέχει τις λήψεις στο πρόγραμμα γνωστό ως COVAX. Ένας φαρμακοποιός ετοιμάζει μια σύριγγα με το εμβόλιο Pfizer-BioNTech για την COVID-19 την Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2021, στο Queen Anne Healthcare, μια εξειδικευμένη μονάδα νοσηλευτικής και αποκατάστασης στο Σιάτλ.

Η Pfizer έχει δεσμευτεί να προμηθεύσει έως και 40 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της για την COVID-19 φέτος σε μια προσπάθεια που υποστηρίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να αποκτήσει οικονομικά εμβόλια σε 92 φτωχές και μεσαίου εισοδήματος χώρες. Η συμφωνία που ανακοινώθηκε την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου θα παρέχει τις λήψεις στο πρόγραμμα γνωστό ως COVAX. Τον Δεκέμβριο, ο FDA τροποποίησε την άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης για το εμβόλιο Pfizer, εγκρίνοντας τη χρήση αναμνηστικής δόσης για χορήγηση σε άτομα ηλικίας 16 και 17 ετών τουλάχιστον έξι μήνες μετά την ολοκλήρωση του αρχικού εμβολιασμού με το εμβόλιο Pfizer.

«Ο εμβολιασμός και η λήψη αναμνηστικού όταν είναι κατάλληλος, μαζί με άλλα προληπτικά μέτρα, όπως η κάλυψη και η αποφυγή μεγάλου πλήθους και ανεπαρκώς αεριζόμενων χώρων, παραμένουν οι πιο αποτελεσματικές μας μέθοδοι για την καταπολέμηση της COVID-19», είπε σε δήλωσή της η επίτροπος του FDA, Δρ. Janet Woodcock. “Καθώς οι άνθρωποι συγκεντρώνονται σε εσωτερικούς χώρους με την οικογένεια και τους φίλους για τις γιορτές, δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε όλα τα προληπτικά μέτρα δημόσιας υγείας που έχουμε λάβει κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Με τις παραλλαγές δέλτα και όμικρον να συνεχίζουν να εξαπλώνονται, ο εμβολιασμός παραμένει η καλύτερη προστασία από την COVID-19». Καθώς η παραλλαγή Omicron έχει εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα, σπάζοντας καθημερινά ρεκόρ κρουσμάτων, κορυφαίοι ηγέτες δημόσιας υγείας και η κυβέρνηση Μπάιντεν κάλεσαν τους Αμερικανούς να λάβουν μια ενισχυτική δόση Σύμφωνα με έρευνα που παρουσίασε ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Δρ. Άντονι Φάουτσι, τα άτομα που λαμβάνουν αναμνηστικό λαμβάνουν ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας έναντι της όμικρον, καθώς η προστασία του εμβολίου έναντι της μόλυνσης μειώνεται με την πάροδο του χρόνου.

Την Πέμπτη, το Ισραήλ ενέκρινε μια τέταρτη δόση εμβολίου για άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Ωστόσο, πολλά παραμένουν άγνωστα σχετικά με το στέλεχος omicron και οι επιστήμονες εξακολουθούν να εργάζονται για να μάθουν για τη μεταδοτικότητα, τη σοβαρότητα και την ικανότητα της παραλλαγής να αποφεύγει τα εμβόλια και την ανοσολογική απόκριση.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και οι ανώτατοι αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει ότι είναι πολύ νωρίς για να καθησυχαστούν από τα αρχικά δεδομένα που υποδηλώνουν ότι η όμικρον οδηγεί σε ηπιότερη νόσο.

Πάνω από το 70% των ατόμων ηλικίας 12 ετών και άνω στις ΗΠΑ είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Τα παιδιά κάτω των 5 ετών παραμένουν ακατάλληλα.

Το εμβόλιο Pfizer είναι ένα από τα τρία ομοσπονδιακά εγκεκριμένα εμβόλια που έχουν εγκριθεί για επείγουσα χρήση σε άτομα κάτω των 18 ετών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπούρλα, δήλωσε στην εκπομπή “Today” του NBC τον περασμένο μήνα ότι ο ενισχυτής της εταιρείας θα ήταν αρκετός για να “διατηρηθεί η προστασία” έναντι της omicron. “Υπάρχει τεράστια αξία σε σύγκριση με το αν έχετε μόνο ένα ή αν δεν έχετε κανένα. Τεράστια αξία. Μπορεί να μην είναι αρκετό από μόνο του, αλλά περιμένουμε να δούμε”, είπε. “Επομένως, ίσως χρειαστεί να πάτε για να πάρετε το τρίτο αναμνηστικό γρηγορότερα και αυτό είναι κάτι που… έχουν εξετάσει πολύ προσεκτικά και κάνουν τις συστάσεις τους. Αλλά, σαφώς, έχοντας δύο δόσεις σε σύγκριση με το τίποτα σε προστατεύει πολύ καλύτερα από το να μην έχεις καμία».

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here