Όμικρον συμπτώματα: Ποια είναι τα 5 συχνότερα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσουμε;

Οι ανησυχίες για την παραλλαγή Omicron της COVID-19 συνεχίζουν να αυξάνονται, ενώ οι υγειονομικοί αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι ο χειμώνας θα μπορούσε να επιφέρει επικίνδυνη αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλειών. “Η ιδέα να ελπίζουμε και να έχουμε μια φιλοδοξία να είμαστε ανεξάρτητοι από τον ιό μετά από ένα χρονικό διάστημα είναι κατανοητή και λογική”, δήλωσε ο Δρ Άντονι Φάουτσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων. “Αλλά το μόνο πράγμα που γνωρίζουμε από, τώρα, σχεδόν δύο χρόνια εμπειρίας με αυτόν τον ιό είναι ότι είναι πραγματικά πολύ απρόβλεπτος. Το μόνο πράγμα που είναι πολύ σαφές, και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό, είναι η εξαιρετική του ικανότητα να εξαπλώνεται, η ικανότητα μετάδοσής του. Απλώς, ξέρετε, μαίνεται στον κόσμο, πραγματικά”, είπε ο Fauci.

Όμικρον συμπτώματα

Χωρίς εξέταση, είναι αδύνατο να διακρίνει κανείς τον τύπο της COVID που έχει ένα άτομο ή, ανάλογα με τα συμπτώματα, εάν πάσχει από κρυολόγημα ή άλλους ιούς του αναπνευστικού. Τα παραδοσιακά συμπτώματα της COVID περιλαμβάνουν πυρετό ή ρίγη, βήχα, δύσπνοια ή δυσκολία στην αναπνοή, πονοκέφαλο, κόπωση, πονόλαιμο, συμφόρηση ή καταρροή και, πιο αναγνωρίσιμο, νέα απώλεια γεύσης ή όσφρησης. Η λίστα είναι ελαφρώς διαφορετική για το omicron, σύμφωνα με τη μελέτη Zoe Covid, μια ανάλυση δεδομένων από κατοίκους του Λονδίνου που βασίζεται στη Βρετανία. Το Omicron εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς στο Λονδίνο και αναμένεται να γίνει το κυρίαρχο στέλεχος μέχρι τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Τα σημερινά κορυφαία πέντε συμπτώματα είναι:

1. Καταρροή

2. Πονοκέφαλος

3. Κόπωση, που κυμαίνεται από ήπια έως σοβαρή

4. Φτάρνισμα

5. Πονόλαιμος

“Όπως δείχνουν τα τελευταία μας δεδομένα, τα συμπτώματα του Omicron είναι κυρίως συμπτώματα κρυολογήματος, καταρροή, πονοκέφαλος, πονόλαιμος και φτάρνισμα, επομένως οι άνθρωποι θα πρέπει να μένουν στο σπίτι καθώς μπορεί να είναι COVID”, δήλωσε ο καθηγητής Tim Spector, επικεφαλής επιστήμονας στη μελέτη ZOE COVID. εφαρμογή. “Βλέπουμε επίσης δύο έως τρεις φορές περισσότερες ήπιες λοιμώξεις σε άτομα με αναμνηστικά στις περιοχές της Omicron από ό,τι στις περιοχές της παραλλαγής Delta, αλλά εξακολουθούν να είναι πολύ προστατευτικά και ένα ζωτικό όπλο”. Το πρώτο κρούσμα όμικρον στις ΗΠΑ εντοπίστηκε την 1η Δεκεμβρίου στην Καλιφόρνια, λιγότερο από ένα μήνα αφότου εντοπίστηκε στη Μποτσουάνα στις 11 Νοεμβρίου και στη Νότια Αφρική στις 14 Νοεμβρίου. Η έρευνα δείχνει ότι η όμικρον θα μπορούσε να είναι πιο μεταδοτικό από την τρέχουσα παραλλαγή δέλτα που παραμένει το κυρίαρχο στέλεχος στις ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here