Κυβέρνηση Εμβολιασμοί: Δεύτερες σκέψεις για την επιβολή του προστίμου των 100 ευρώ από τις 17 Ιανουρίου

Κυβέρνηση Εμβολιασμοί: Δεύτερες σκέψεις φαίνεται πως έχουν στην κυβέρνηση για το διοικητικό πρόστιμο των 100 ευρώ στους άνω των 60 ετών που δεν θα έχουν κάνει ή προγραμματίσει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού έως τις 16 Ιανουαρίου. Ανατροπή στην επιβολή του προστίμου των 100 ευρώ μηνιαίως για όσους πολίτες άνω των 60 ετών δεν έχουν προγραμματίσει ή δεν έχουν κάνει την πρώτη, τουλάχιστον, δόση του εμβολίου έως τις 16 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα νέο σενάριο πέφτει στο «τραπέζι», με την κυβέρνηση να έχει δεύτερες σκέψεις και να μην επιβάλει το πρόστιμο από τις 17 Ιανουαρίου, όταν και λήγει η περίοδος χάριτος. Ο λόγος για την ανατροπή είναι ότι μέχρι και σήμερα από τους 500.000 μη εμβολιασμένους πολίτες της συγκεκριμένης κατηγορίας (άνω των 60 ετών) έχουν ήδη κάνει ή προγραμματίσει το εμβόλιο 200.000. Έτσι, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, από τις 17 του μηνός θα συνεχίσουν να στερούνται των προνομίων, αλλά δεν θα χρειάζεται να πληρώνουν το μηνιαίο πρόστιμο. Αν τελικά η κυβέρνηση αποφασίσει να προχωρήσει με αυτό το μέτρο τότε οι ανακοινώσεις αναμένονται σε λίγες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη οι άνω των 60 ετών που δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση, και έχουν κλείσει επτάμηνο από τη δεύτερη δόση, θεωρούνται πλέον μη εμβολιασμένοι.

Από την άλλη, πολύ πιθανό είναι το ενδεχόμενο να επιβληθούν και νέοι περιορισμοί στους μη εμβολιασμένους. Άλλωστε, στις 30 Δεκεμβρίου ο υπ. Υγείας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είχε τονίσει ότι κατά την τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής για τα νέα μέτρα, κυρίαρχη ήταν η σκέψη να επιβληθούν νέοι περιορισμοί σε όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο και συγκεκριμένα να μην μπορούν να κάτσουν ούτε στους εξωτερικούς χώρους, αν δεν διαθέτουν πιστοποιητικό.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here