Προκαλεί η Τουρκία: «Δείχνει» το Καστελόριζο μέσω σπουδαστών της στρατιωτικής ακαδημίας

Σπουδαστές του Ναυτικού της Τουρκίας κολύμπησαν σε νησί που απέχει από τις τουρκικές ακτές όσο το Καστελόριζο στέλνοντας μήνυμα στην Αθήνα

Συνεχίζει την προκλητική ρητορική της η Τουρκία εις βάρος της Ελλάδας, αυτή τη φορά με το να στείλει σπουδαστές της στρατιωτικής Ακαδημίας να κολυμπήσουν μέχρι το νησί Τούζλα το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 1.950 μέτρων από τις τουρκικές ακτές.

Η επιλογή δεν είναι τυχαία καθώς τόση, δηλαδή 1.950 μέτρα, είναι και η απόσταση που χωρίζει το Καστελλόριζο από τις ακτές της γειτονικής χώρας, θέλοντας έτσι να περάσει το μήνυμα ότι η απόσταση είναι τόσο μικρή που ακόμα και ένας σπουδαστής θα μπορούσε να φθάσει εκεί κολυμπώντας.

Όλα ξεκίνησαν παραμονή Χριστουγέννων όταν ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ ανέφερε ότι ακόμα κι ένας σπουδαστής της τουρκικής στρατιωτικής ακαδημίας θα μπορούσε να περάσει κολυμπώντας στο Καστελόριζο.

Στην ομιλία του «στόχευσε» το Καστελόριζο λέγοντας πως δεν δικαιούται τόσο μεγάλη θαλάσσια ζώνη ευθύνης όπως υποστηρίζει η Ελλάδα.

«Σε απόσταση 1950 μέτρων βρίσκεται το Καστελόριζο. 1950 μέτρα! Ένας σπουδαστής της στρατιωτικής ακαδημίας μπορεί να φτάσει εκεί κολυμπώντας. Σε μας η κανονική κολύμβηση είναι 2000 μέτρα στην ακαδημία. Μιλάμε για ένα νησί 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Για το νησί αυτό διεκδικούν θαλάσσια περιοχή ευθύνης 40.000 τ.μ. Ισχυρίζονται… Όταν λέμε όχι σε αυτό μας χαρακτηρίζουν ως “επεκτατικούς”. Περιμένουμε να καταλάβουν πως με τέτοιες ενέργειες και τέτοια ρητορική δεν θα φτάσουν πουθενά» ανέφερε.

Στις δηλώσεις Ακάρ απάντησε ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος ξεκαθαρίζοντας πως: «Δεν χρειάζεται να απαντάμε σε ότι λέει, ας έρθει κολυμπώντας στο Καστελόριζο αφού το δηλώνει», συμπληρώνοντας ότι στο ακριτικό νησί «όλος ο κόσμος έχει υψηλό φρόνημα και βρίσκεται σε ετοιμότητα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here