Gianni Versace: Η δολοφονία του Τζιάνι Βερσάτσε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες [vid]


Πριν από 20 χρόνια, η Σάουθ Μπιτς της Φλόριντα δεν ήταν ένα μέρος που εξυπηρετούσε όσους ξυπνούσαν νωρίς.

Ήταν μια ηδονιστική σκηνή με παραλίες που γοητεύουν, με νυχτερινά κέντρα, την οποία κυβερνούσε ένα πλήθος μοντέλων, μουσικών, ηθοποιών και μποέμ. Αλλά μέσα σε αυτόν τον νωχελικό κόσμο υπήρχαν καθοδηγούμενοι, φιλόδοξοι άνθρωποι, και τίποτα περισσότερο από τον ίδιο τον ανεπίσημο δήμαρχο της South Beach: τον σχεδιαστή Gianni Versace.

Το πρωί της 15ης Ιουλίου 1997, ο 50χρονος Ιταλός ιδρυτής μιας λαμπερής αυτοκρατορίας μόδας είχε ξυπνήσει στις 6 το πρωί. Έκανε κάποια τηλεφωνήματα στο Μιλάνο, έκανε ακόμα λίγη δουλειά, μετά έφυγε από την έπαυλή του και κατευθύνθηκε στο News Café, μόλις τρία τετράγωνα από το σπίτι του.

Το χρονικό της δολοφονίας του Gianni Versace

Τακτικός στο πολυσύχναστο εστιατόριο Ocean Drive, ο Versace αγόρασε έναν καφέ, αντάλλαξε χαιρετισμούς με τον διευθυντή, μάζεψε τεύχη της Vogue και του New Yorker και επέστρεψε στην Casa Casuarina, την πολυτελή ανακτορική βίλα που είχε ξοδέψει εκατομμύρια για να αποκτήσει και να ανακαινίσει. Ανέβηκε πέντε μαρμάρινα σκαλιά και έβαλε το κλειδί του στην κλειδαριά της σιδερένιας πύλης. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή, ένας μελαχρινός άνδρας που φορούσε ένα σορτς μέχρι το γόνατο, ένα γκρι φανελάκι, ένα καπέλο του μπέιζμπολ και ένα σακίδιο ανέβηκε στα ίδια μαρμάρινα σκαλοπάτια.

Ο Andrew Cunanan πυροβόλησε τον Gianni Versace, δύο φορές, σε στυλ εκτέλεσης. Έπειτα γύρισε και έφυγε πρόχειρα. Ο Cunanan, 27 ετών, τον οποίο η μητέρα του περιέγραψε ως «υψηλής τάξης ομοφυλόφιλη πόρνη», ήταν ήδη καταζητούμενος – ύποπτος για τέσσερις δολοφονίες σε τρεις πολιτείες – και είχε κρυφτεί στο Μαϊάμι περισσότερο από δύο μήνες νωρίτερα. Η αστυνομία σύντομα τον αναγνώρισε ως τον δολοφόνο του Βερσάτσε και το ξέφρενο κυνήγι ενός άνδρα που τα μέσα αποκαλούσαν κατά συρροή δολοφόνο κυριάρχησε στον κύκλο των ειδήσεων. Ενώ η αστυνομία χτένιζε την περιοχή του Μαϊάμι, τα συντετριμμένα αδέρφια του Versace, Donatella και Santo, πέταξαν από το Μιλάνο. Πήραν το σώμα του Τζιάνι και επέστρεψαν στην Ιταλία, όπου, στις 22 Ιουλίου 1997, μία εβδομάδα μετά τη δολοφονία του, στον Βερσάτσε έγινε η κηδεία ενός πρίγκιπα στο Duomo, τον ανερχόμενο καθεδρικό ναό του 14ου αιώνα του Μιλάνου.

Μια υπόθεση που συγκλόνισε τους λάτρεις της μόδας και της υψηλής ραπτικής, ενώ ταυτόχρονα προκάλεσε το ενδιαφέρον και την περιέργεια όλων, καθώς ο πραγματικός λόγος που ο δράστης δολοφόνησε τον Βερσάτσε δεν έγινε ποτέ γνωστός. Μείνετε συντονισμένοι στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και παρακολουθήστε την σειρά American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace, ανακαλύπτοντας πολλά μυστικά για την πολύκροτη υπόθεση.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ