Θεοφάνεια μέτρα: Πώς θα κάνουμε Θεοφάνεια αύριο – Τα υγειονομικά μέτρα


Ειδικότερα, με Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε στις 30 Δεκεμβρίου και ισχύει μέχρι τις 16 Ιανουαρίου, η Πολιτεία προβλέπει πως σε περίπτωση τέλεσης λειτουργίας, λατρευτικής σύναξης, ιεροπραξίας, μυστηρίου και κάθε είδους θρησκευτικής τελετής σε υπαίθριους χώρους, ισχύουν τα θεσπισθέντα προληπτικά μέτρα υγιεινής για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού. Αυτό μεταφράζεται σε μάσκες και αποστάσεις, εφόσον ο καθαγιασμός γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.

Στο πλαίσιο αυτό, ορισμένα από τα μέτρα θα ισχύουν αύριο περιλαμβάνουν την τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ των συμμετεχόντων, την υποχρεωτική χρήση μάσκας, την απαγόρευση παραλαβής αγιασμού από την εκκλησία σε προσωπικά σκεύη και την απαγόρευση τέλεσης αγιασμών σε εργασιακούς χώρους και σπίτια.

Ιερά Σύνοδος: Eγκύκλιος για τα μέτρα εορτασμού των Θεοφανείων

Την ίδια ώρα, με εγκύκλιό της η Ιερά Σύνοδος επισημαίνει ότι η γιορτή των Θεοφανείων θα διεξαχθεί με τα ακόλουθα μέτρα:

  • Ο Αγιασμός των υδάτων θα τελεστεί τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων.
  • Αγιασμός («Φώτισμα») οικιών, επιχειρήσεων, καταστημάτων, εργοστασίων δεν θα πραγματοποιηθεί καθ΄ όλη την περίοδο των Θεοφανείων.
  • Αντ’ αυτού οι πιστοί θα μπορούν, την παραμονή και την κυριώνυμο ημέρα των Θεοφανείων, να λαμβάνουν τον Μεγάλο Αγιασμό από τους Ιερό Ναό της Ενορίας τους, όπου με μέριμνα των Εφημερίων θα έχουν τοποθετηθεί φιαλίδια «προς αγιασμόν οίκων».

 

Κάλεσμα Μαγιορκίνη για τήρηση μέτρων και αποχή ανεμβολίαστων από τις εορταστικές εκδηλώσεις των Θεοφανείων

Νωρίτερα την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας για την πανδημία, ο επιδημιολόγος Γκίκας Μαγιορκίνης ενόψει της αυριανής γιορτής απήυθυνε έκκληση στους ανεμβολιάστους πιστούς να μην συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις. Ειδικότερα, ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε ότι όλες οι μαζικές συναρθροίσεις είναι ανησυχητικές σε καιρό πανδημίας και ως εκτούτου κάλεσε τους πολίτες να συμμορφωθούν στα μέτρα κατά της Covid. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πολίτες συνίσταται «να χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής προστασίας ή διπλή μάσκα, να κρατούν αποστάσεις και να κάνουν self test πριν πάνε σε αυτές τις εκδηλώσεις». Ο επιδημιολόγος προσέθεσε ότι «η καλύτερη βέβαια λύση είναι κάποιος που είναι ανεμβολίαστος να μην πάει καθόλου σε αυτές τις εκδηλώσεις».

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι «το δεύτερο βασικό στοιχείο είναι να κρατήσουμε αποστάσεις όσο περισσότερο γίνεται. Είναι μία περίοδος που όλοι πρέπει να βάλουμε τη λογική και να αποφύγουμε αυτές τις συναθροίσεις», σημείωσε ο κ. Μαγιορκίνης.

ΠΗΓΗ


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Απλα δεν θα κανουμε.Καθιστε να ακουσετε τον μαλακισμενο Μαγιορκινη,τον κωλοπαππα της γειτονιας σας,τον περιπτερα απεναντι και αμετε στο καλο.Σαμπως και ησασταν ποτε ικανοι για Θεοφανεια.Ποτε αναγεννηθηκατε;Μια ζωη ψηφιζετε καθαρματα και παρακολουθειτε τα ερπετα στα ΜΜΕ.Αντε καληνυχτα.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ