Γερμανία – Κορονοϊό: Περιορισμό της διάρκειας της καραντίνας για εργαζόμενους σε νευραλγικούς τομείς


Τον περιορισμό της διάρκειας της καραντίνας στις επτά από τις 14 ημέρες για ειδικές κατηγορίες εργαζομένων, εισηγήθηκε στη συνέλευση των υπουργών Υγείας ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ.

Σύμφωνα με την πρότασή του, η οποία διαμορφώθηκε σε συνεννόηση με το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ», αν εργαζόμενος στον υγειονομικό τομέα ή σε νευραλγικό πόστο, όπως η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, βρεθεί θετικός στον κορονοϊό, θα μπορεί με αρνητικό μοριακό διαγνωστικό τεστ να τερματίσει την καραντίνα έπειτα από την έβδομη ημέρα. Τα άτομα που ήρθαν σε επαφή με κρούσμα θα πρέπει να μπορούν να τερματίσουν την καραντίνα έπειτα από πέντε ημέρες. Ο κ. Λάουτερμπαχ αιτιολόγησε τις αλλαγές επισημαίνοντας τον κίνδυνο σημαντικών ελλείψεων προσωπικού λόγω της μεγάλης εξάπλωσης της παραλλαγής «Όμικρον» και τόνισε ότι οι προτάσεις του βασίζονται σε επιστημονικά στοιχεία.

Σε ό,τι αφορά στον γενικό πληθυσμό, τόσο τα άτομα που έχουν μολυνθεί όσο και αυτά που έχουν έρθει σε επαφή μαζί τους και δεν παρουσιάζουν συμπτώματα, μπορούν να ελεγχθούν έπειτα από επτά ημέρες. Αν πρόκειται για ασυμπτωματικά παιδιά, έπειτα από πέντε ημέρες μπορούν να υποβληθούν σε μοριακό ή «γρήγορο» τεστ. Έπειτα από δέκα ημέρες, μπορούν να τερματίσουν την καραντίνα και χωρίς τεστ. Όσοι είναι εμβολιασμένοι και με την ενισχυτική δόση δεν χρειάζεται να μείνουν σε καραντίνα, όπως και όσοι έχουν ολοκληρώσει τον βασικό εμβολιασμό τους έως και δύο μήνες πριν.

Οι οριστικές αποφάσεις για το θέμα αναμένεται να ληφθούν κατά τη διάσκεψη του καγκελάριου Όλαφ Σολτς με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων, την Παρασκευή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ