Σισμανόγλειο Covid: Αποκλειστικά για Covid περιστατικά το «Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο από τη Δευτέρα


Μόνο για Covid περιστατικά θα λειτουργεί το Γ.Ν.Α. «Σισμανόγλειο» από τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας σήμερα (7/1) στον ραδιοφωνικό σταθμό ΑΘΗΝΑ 9.84, “το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο θα γίνει μόνο για Covid περιστατικά, πλην των ειδικών κλινικών που έχει. Και στα απλά περιστατικά θα μας βοηθήσει και το Στρατιωτικό Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ”. Την ίδια ώρα, ο κ. Πλεύρης σημείωσε ότι οι ιδιωτικές Κλινικές θα διαθέσουν το 10% έως 15% των κλινών τους στο ΕΣΥ, γεγεονός που μεταφράζεται σε 300-400 επιπλέον κλίνες στην Αττική για τη διαχείριση της πίεσης που δέχεται το Σύστημα Υγείας, δεδομένης της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων που οφείλονται στην μετάλλαξη Όμικρον. Όπως εξήγησε ο υπουργός Υγείας, “από όλες τις μεγάλες Κλινικές, οριζόντια, παίρνουμε κλίνες και με τις μικρότερες Κλινικές, που δεν έχουν τις υποδομές να υποστηρίξουν τέτοια περιστατικά, είμαστε σε συνεννόηση να ενισχύσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας με το προσωπικό τους, ώστε να καλύπτονται κενά εκεί που παρουσιάζονται. Γιατί έχουμε ένα πρόβλημα, διαχειρίσιμο αυτή τη στιγμή, με νοσηλευτικό προσωπικό που νοσεί”.

Διαχειρίσιμη μέχρι στιγμής η πίεση που δέχεται το ΕΣΥ – Προστίθενται 800 κλίνες στην Αττική

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε μέχρι στιγμής, οι νοσηλείες που οφείλονται στην «Όμικρον» πιέζουν το ΕΣΥ σε απλές κλίνες νοσηλείας και όχι σε ΜΕΘ, κυρίως στο λεκανοπέδιο, εξήγησε ο κ. Πλεύρης. Με την προβλεπόμενη διαχείριση, ουσιαστικά προστίθενται στο λεκανοπέδιο άλλες 700 με 800 κλίνες Covid, σημείωσε ο υπουργός. Επιπλέον, εξέφρασε την εκτίμηση ότι στο βαθμό που η πίεση μείνει στις απλές κλίνες, είναι μία εξίσωση που μπορεί να διαχειριστεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας “με πίεση μεν, αλλά χωρίς αυτή η πίεση να συνεπάγεται δυσλειτουργίες”. “Αλλά είμαστε και σε επιφυλακή για να δούμε από αυτές τις νοσηλείες τι πίεση θα έχουμε στις κλίνες ΜΕΘ, που εκεί τα πράγματα, όπως έχουμε πει, είναι πιο δύσκολα¨, συμπλήρωσε.

Δεν έχουμε ασθενή που να έχει διασωληνωθεί με τη μετάλλαξη «Όμικρον»

Τέλος, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν έχουμε ασθενή που να έχει διασωληνωθεί με «Όμικρον», γεγονός που είναι ενθαρρυντικό. Ωστόσο, όπως είπε, “από τις περίπου 650 εισαγωγές που έχουμε καθημερινά για κορονοϊό, ένα 30%-40% αφορά και περιπτώσεις «Δέλτα», άρα από αυτές τις εισαγωγές πιθανολογούμε ότι θα έχουμε πίεση στις ΜΕΘ”.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ