Ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζει την ένταση – Στρατηγική επιλογή Μητσοτάκη η ανοσία της αγέλης


ΣΥΡΙΖΑ: Αποφασισμένη να εντείνει τις επιθέσεις της σε βάρος της κυβέρνησης και προσωπικά εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον τρόπο που διαχειρίζεται το πέμπτο κύμα της πανδημίας εμφανίζεται η Κουμουνδούρου, που τις τελευταίες ημέρες κατηγορεί το Μέγαρο Μαξίμου ότι έχει επενδύσει στρατηγικά στη λεγόμενη «ανοσία της αγέλης».

Από τον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να είναι εντελώς σαφείς. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο τα αρνητικά πανευρωπαϊκά ρεκόρ της Ελλάδας σε κρούσματα και θανάτους, όπως αναφέρουν. Ούτε μόνο η κατά τη γνώμη τους επιμονή στην άρνηση στήριξης του ΕΣΥ που καταρρέει εδώ και τρεις μήνες.

Το μείζον ζήτημα στη παρούσα φάση, είναι κυρίως οι επιλογές της κυβέρνησης, ειδικά τον τελευταίο μήνα, που οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός επενδύει στην «ανοσία της αγέλης». Όπως αναφέρουν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, οι επιλογές στο σύνολο τους, είναι αυτές που μαρτυρούν στρατηγική υποβάθμισης της πανδημίας.

Σχολεία

Όπως είναι λογικό, τα σχολεία αποτελούν για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το μεγάλο ζήτημα. Υποστηρίζουν πως ανοίγουν όπως ακριβώς έκλεισαν, σαν να μη συμβαίνει τίποτα, με διατήρηση του πρωτοκόλλου 50%+1 και συγχωνεύσεις τμημάτων αντί αραίωσή τους, εν μέσω έξαρσης της υπερμεταδοτικής μετάλλαξης «Ο».

Όπως λένε, όταν πριν από την «Ο» ένα στα τέσσερα κρούσματα ήταν σε μαθητές και σε 3,5 μήνες λειτουργίας σχολείων είχαμε 100.000 κρούσματα σε μαθητές, με τη νέα μετάλλαξη τα κρούσματα είναι δεδομένο, όπως τονίζουν επιστήμονες, πως θα πολλαπλασιαστούν μεταφέροντας τον ιό σε γονείς και παππούδες μέσα στα σπίτια.

Άδειες ειδικού σκοπού

Με βάση την παραπάνω διαπίστωση, από την Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι κανένα πρωτόκολλο για το τι θα συμβεί για τους γονείς των μαθητών που θα νοσήσουν, αφού όπως τονίζουν, η κυβέρνηση αρνείται να προβλέψει άδεια ειδικού σκοπού, με αποτέλεσμα να είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν στην δουλειά τους ενώ έρχονται κάθε μέρα σε επαφή με το παιδί τους που νοσεί.

Αναρρωτικές άδειες

Από τον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν, υπογραμμίζοντας πως στην παρούσα φάση υπάρχει άρνηση αποζημίωσης αναρρωτικής άδειας με rapid ή PCR test για δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους που νοσούν, αφού απαιτείται γνωμάτευση γιατρού.

Πρόκειται, όπως αναφέρουν, για κυνική ομολογία πως η κυβέρνηση όχι μόνο δεν ξέρει τι της γίνεται αλλά κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να εντείνει την ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού, αφού υιοθετεί αντικίνητρα προκειμένου ασθενείς εργαζόμενοι να πάνε στις δουλειές τους.

«Τι ακριβώς εννοούν; Ποιος θα τους εξετάσει; Θα στήνονται χιλιάδες φορείς του ιού στις ουρές για να περάσουν από Επιτροπή του ΕΦΚΑ; Θα πηγαίνουν στις απαξιωμένες δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας που εδώ και δύο χρόνια αρνείται να δώσει βάρος ο κ. Μητσοτάκης για να ελαφρυνθούν τα νοσοκομεία και να υπάρχει προνοσοκομειακή περίθαλψη; Θα βγαίνουν από την καραντίνα και θα πηγαίνουν σε ιδιώτες γιατρούς, διασπείροντας τον ιό και σε non covid ασθενείς, αφού παραμένουν θετικοί;», αναρωτιούνται τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ημέρες καραντίνας

Ένα ακόμα στοιχείο που τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση «επενδύει» στην «ανοσία της αγέλης», είναι η μείωση των απαιτούμενων ημερών καραντίνας για όσους εργαζόμενους νοσούν από τις 10 στις 5 μέρες.

Πρόκειται για ένα αίτημα μεγάλων εταιριών που έχει ξεκινήσει από το εξωτερικό και κυρίως τις ΗΠΑ, το οποίο υιοθετήθηκε αυτομάτως και από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ενώ την ίδια ώρα το σύνολο των επιστημόνων προειδοποιεί πως τέτοιο ενδεχόμενο μπορεί να οδηγήσει σε ακραία διασπορά, αφού οι ασθενείς ακόμα νοσούν και μεταδίδουν τον ιό.

Μη συνταγογράφηση των τεστ

Είναι ένα θέμα που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει θέσει από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία. Η άρνηση για συνταγογράφηση των μοριακών και rapid test, με την Ελλάδα να είναι θλιβερή εξαίρεση, που οι πολίτες πληρώνουν υπέρογκα ποσά για τεστ με πολύ χαμηλότερους μάλιστα μισθούς σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης, ενώ θα έπρεπε να γίνονται με δωρεάν συνταγογράφηση (όπως γίνεται στις περισσότερες χώρες), ώστε να υπάρχει η καλύτερη δυνατή επιδημιολογική επιτήρηση.

Όπως τονίζουν, η κυβέρνηση λειτουργεί ως πλασιέ ιδιωτικών συμφερόντων εν μέσω υγειονομικής τραγωδίας με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το κυβερνητικό φιάσκο με τις τιμές των μοριακών τεστ στην Κύπρο.

Απουσία ελέγχων

Αναφέρουν πως δεν υπάρχει κανένας έλεγχος στους μεγάλους εργασιακούς χώρους, δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, που μετά τα σχολεία και τα μέσα μεταφοράς αποτελούν τη μεγαλύτερη εστία υπερμετάδοσης του ιού.

Κυβερνητικές δηλώσεις

Οι δηλώσεις ορισμένων κυβερνητικών στελεχών, που υποστηρίζουν ότι σε ένα μήνα τελειώνει η πανδημία και η υιοθέτηση επιχειρηματολογίας αρνητών ότι πρόκειται για μία γρίπη πλέον με ήπια νόσηση, την ώρα που επιστήμονες αλλά και ο ίδιος ο ΠΟΥ προειδοποιεί για το ενδεχόμενο εξαιρετικά δυσμενούς εξέλιξης, και την ίδια ώρα αυξάνονται κατακόρυφα οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, είναι ασφαλώς ένα σημάδι που προβληματίζει την Κουμουνδούρου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ