Πανεπιστήμια ΗΠΑ: Οδηγίες προς φοιτητές εντός ή εκτός πανεπιστημιούπολης λόγω covid-19

Πανεπιστήμια ΗΠΑ: Το πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια λέει στους φοιτητές να «προφυλαχτούν στη θέση τους» αφού φτάσουν στην πανεπιστημιούπολη λόγω του κορωνοϊού Το πανεπιστήμιο δίνει οδηγίες στους φοιτητές, τουλάχιστον, να «προφυλαχτούν στη θέση τους» Το πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ ζητά από τους φοιτητές να «προφυλαχτούν» στις αίθουσες διαμονής τους μετά την άφιξή τους στην πανεπιστημιούπολη λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του πανεπιστημίου, οι φοιτητές που ζουν εντός και εκτός της πανεπιστημιούπολης λαμβάνουν οδηγίες να «προφυλάσσονται στη θέση τους» για τουλάχιστον 5 ημέρες μετά την άφιξή τους.

“Μια περίοδος στέγασης σε επίπεδο πανεπιστημίου θα ξεκινήσει το Σάββατο 8 Ιανουαρίου σε όλες τις πανεπιστημιουπόλεις. Μετά την άφιξή τους, οι φοιτητές θα πρέπει να στεγάζονται για τουλάχιστον 5 ημέρες, είτε μένουν εντός είτε εκτός πανεπιστημιούπολης”, αναφέρει ανακοίνωση του πανεπιστημίου.

Η ανακοίνωση καθοδηγεί τους μαθητές να «περιορίσουν τις στενές επαφές», «να αλληλεπιδρούν εικονικά» και να ενθαρρύνουν τους μαθητές να χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να αλληλεπιδρούν με φίλους.

Το πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ ζητά από τους φοιτητές να «προφυλαχτούν» στις αίθουσες διαμονής τους μετά την άφιξή τους στην πανεπιστημιούπολη λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού.

“Εάν έχετε αναπτύξει ένα σύνολο στενών επαφών εκτός του δωματίου σας, σας ενθαρρύνουμε να χρησιμοποιήσετε εικονικές και βασισμένες στην τεχνολογία συνδέσεις για κοινωνικοποίηση κατά την περίοδο της προφύλαξης”, αναφέρει η ανακοίνωση. Σύμφωνα με τις οδηγίες «σε θέση καταφυγίου», οι μαθητές επιτρέπεται να εγκαταλείψουν το δωμάτιο ή το διαμέρισμά τους για να παρακολουθήσουν μαθήματα, να πάρουν φαγητό, να ασκηθούν με ασφάλεια, να εργαστούν, να μελετήσουν στη βιβλιοθήκη και να ψωνίσουν «για απαραίτητα και ιατρικές ανάγκες».

Η ομαδική εργασία θα πρέπει να γίνει και εικονικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Άλλα αμερικανικά κολέγια και πανεπιστήμια επιβάλλουν επίσης τις δικές τους κατευθυντήριες γραμμές για τους φοιτητές.

Στο Πανεπιστήμιο της Σάντα Κλάρα, μια ανακοίνωση της 6ης Ιανουαρίου περιέγραφε τις “Οδηγίες για τη θέση στο Χειμερινό Καταφύγιο”, οι οποίες περιλαμβάνουν τη δυνατότητα να υπάρχουν αίθουσες διαμονής ή όροφοι “καταφύγιο” εάν σημειωθεί αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη συγκεκριμένη περιοχή εντός μιας περιόδου 48 – 72 ωρών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η «αρχική περίοδος καταφυγίου» μπορεί να διαρκέσει έως και επτά ημέρες και θα μπορούσε να παραταθεί με βάση τα αποτελέσματα των δοκιμών από κατοίκους της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου που οι κάτοικοι στεγάζονται στον χώρο διαμονής τους, τους επιτρέπεται να «φύγουν για να αναζητήσουν ιατρική περίθαλψη, να χρησιμοποιήσουν το μπάνιο, να πάρουν φαγητό και να κάνουν τεστ COVID-19».

Οι μαθητές που επηρεάζονται μπορούν επίσης να «κάνουν βόλτες, να μελετήσουν και να τρώνε έξω σε ομάδες των τεσσάρων (4) ή λιγότερο».

Το πανεπιστήμιο θα παραδίδει επίσης τρία γεύματα στους κατοίκους την ημέρα σε φοιτητές που επηρεάζονται.

Ένα μήνυμα από τα μέλη της διοίκησης του Πανεπιστημίου του Ρότσεστερ στις 5 Ιανουαρίου έδωσε οδηγίες στους φοιτητές που βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στην πανεπιστημιούπολη να “φυλαχτούν στη θέση τους” και είπε στους φοιτητές που δεν έχουν ήδη μετακομίσει να “καθυστερήσουν την επιστροφή τους”.

Το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε επίσης ότι τα περισσότερα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά τον Ιανουάριο.

Το Πανεπιστήμιο Yale δίνει οδηγίες στους φοιτητές να αποφεύγουν να πηγαίνουν σε τοπικές επιχειρήσεις τουλάχιστον μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here