Κορωνοϊός Πανδημία: Σχεδόν 100.000 παιδιά έχασαν γονείς από την Covid στο Περού


Κορωνοϊός Πανδημία: Το Περού έχει το υψηλότερο κατά κεφαλήν ποσοστό θνησιμότητας στον κόσμο. H Covid-19 σκότωσε τουλάχιστον έναν γονέα ή κύριο φροντιστή για σχεδόν 100.000 παιδιά στο Περού, τη χώρα με το υψηλότερο ποσοστό θανάτου από κορωνοϊό στον κόσμο, ανέφερε η κυβέρνησή του την Πέμπτη. «Δυστυχώς, η χώρα μας έχει σχεδόν 98.000 παιδιά που έχασαν τον πατέρα, τη μητέρα ή τον κηδεμόνα τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας», δήλωσε η υπουργός Γυναικών του Περού, Anahi Durand, επικαλούμενη στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο ιατρικό περιοδικό The Lancet.

Το Περού ηγείται παγκοσμίως στους συνολικούς κατά κεφαλήν θανάτους από Covid, με περισσότερους από 6.000 Περουβιανούς ανά εκατομμύριο να έχουν πεθάνει από την ασθένεια, σύμφωνα με ανάλυση επίσημων στοιχείων του AFP.

Η κυβέρνηση παρέχει επί του παρόντος σύνταξη 200 σολ (50 $) κάθε δύο μήνες σε περισσότερες από 18.000 οικογένειες. Η Durand ελπίζει να επεκτείνει το όφελος για να καλύψει την ψυχολογική και εκπαιδευτική υποστήριξη και να προσεγγίσει περισσότερα από 83.000 παιδιά και εφήβους.

Ένα βασικό ζήτημα στο πλαίσιο του τρέχοντος συστήματος είναι ότι πολλές οικογένειες δεν διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα για να λάβουν το επίδομα, είπε η υπουργός Γυναικών του Περού Anahi Durand.

«Πολλές οικογένειες έρχονται σε εμάς και θέλουν να έχουν πρόσβαση στη σύνταξη, αλλά δεν έχουν πιστοποιητικό θανάτου για την Covid-19 γιατί καθώς στο πρώτο και στο δεύτερο κύμα άνθρωποι πέθαναν στο σπίτι, δεν είχαν προϋποθέσεις για να λάβουν αυτό το πιστοποιητικό», εξήγησε.

Η χώρα των 33 εκατομμυρίων κατοίκων διέρχεται το τρίτο κύμα Covid και έχει καταγράψει περισσότερα από δύο εκατομμύρια κρούσματα. Περισσότεροι από 202.900 άνθρωποι στο Περού έχουν πεθάνει από την έναρξη της παγκόσμιας πανδημίας στις αρχές του 2020.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ