Folli Follie: Μετ’ εμποδίων ξεκίνησε η δίκη – Παρόντες οι Κουτσολιούτσοι στη διαδικασία


Σε διακοπή για τις 19 Ιανουαρίου οδηγήθηκε η δίκη για το οικονομικό σκάνδαλο της Folli Follie καθώς υποβλήθηκε αίτημα για μετάφραση του βουλεύματος από Κινέζο κατηγορούμενο που τελικά δεν είχε κληθεί επειδή ήταν αγνώστου διαμονής, αλλά και για να νομιμοποιηθεί ο δικηγόρος ενός εκ των βασικών κατηγορουμένων.

Την ίδια στιγμή υποβλήθηκε και αίτημα αλλαγής της δικαστικής αίθουσας, η οποία ασφυκτιούσε από κόσμο εξαιτίας των πολλών κατηγορουμένων και παραγόντων της δίκης. Τελικά, η επόμενη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί σε διαφορετική αίθουσα στο ισόγειο του Εφετείου.

Παρόντες στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ήταν οι δυο προφυλακισμένοι βασικοί κατηγορούμενοι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, η Καίτη Κουτσολιούττσου και έξι ακόμη κατηγορούμενοι, ενώ τέσσερις συγκατηγορούμενοί τους (μεταξύ αυτών και τρεις Κινέζοι) ήταν απόντες εκπροσωπούμενοι, όπως έχουν δικαίωμα από τους δικηγόρους τους.

Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας τέθηκε αμέσως από την πλευρά της υπεράσπισης το ζήτημα της μεταφοράς της δίκης σε άλλη μεγαλύτερη αίθουσα, προκειμένου να πληρούνται οι όροι ασφάλειας για τον κορονοϊό, ενώ δηλώθηκαν παραστάσεις πολιτικής αγωγής προς υποστήριξη της κατηγορίας από την προσωρινή διοίκηση της Folli Follie, την Ένωση Ελλήνων Επενδυτών που κατέθεσε τη πρώτη μήνυση για την υπόθεση, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, διάφορες εταιρείες, εκ των μια από αυτές συμμετείχε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, καθώς και μεμονωμένους επενδυτές.

Ένας κατηγορούμενος δεν έχει κληθεί

Από την πλευρά των κατηγορουμένων, υποβλήθηκε αίτημα από έναν Κινέζο, ο οποίος παρά την αρχική παραπομπή του με βούλευμα δεν παραπέμφθηκε, ούτε κλήθηκε τελικά από την Εισαγγελία επειδή ήταν αγνώστου διαμονής, προκειμένου μεταφραστεί το παραπεμπτικό βούλευμα στην καντονέζικη διάλεκτο που είναι και η μητρική του γλώσσα ή στην αγγλική και να επιδοθεί σύμφωνα με το νόμο στον δικηγόρο του για να δικαστεί μαζί με τους υπόλοιπους. Μάλιστα, ο συνήγορος του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου ζήτησε να μεταφραστεί το βούλευμα και να κληθεί ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος, καθώς κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός για πράξεις που ο εντολέας του κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός.

Το δικαστήριο δεν έχει αποφανθεί για το θέμα, αλλά ο εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα.

Στο μεταξύ, η προσωρινή διοίκηση της Folli Follie υπέβαλλε αίτημα στο δικαστήριο να διατάξει την αποδέσμευση επτά ακινήτων προκειμένου προκειμένου να μπορέσει να υλοποιηθεί η συμφωνία με τους ομολογιούχους και τους δανειστές. Υπενθυμίζεται, ότι η συμφωνία αφορά σε κούρεμα χρέους ώστε οι πιστωτές και οι ομολογιούχοι να μπορέσουν να αποζημιωθούν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ