Ο ΣΥΡΙΖΑ, τα Rafale, τα ανύπαρκτα αντισταθμιστικά και μία «κομματική φιέστα»


Για μία «άθλια» προσπάθεια μικροκομματικής εκμετάλλευσης της ενίσχυσης της Πολεμικής Αεροπορίας με τα πρώτα αεροπλάνα Rafale, που έφτασαν σήμερα το πρωί στη χώρα μας, από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, κάνει λόγω ο ΣΥΡΙΖΑ, που δεν χάνει την ευκαιρία να υπενθυμίσει ότι η ελληνική αμυντική βιομηχανία έμεινε έξω από αυτή την τεράστια αγορά.

Αρχικά, παρά την κυβερνητική προπαγάνδα -όπως τη χαρακτηρίζουν από την Κουμουνδούρου-, ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε την αγορά των γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών. Μπορεί να εξέφρασε πολλές αντιρρήσεις κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, όμως η τελική επιλογή στην Ολομέλεια της Βουλής, ήταν υπέρ του «ναι».

Άλλωστε, υποστηρίζουν ότι οι πρώτες κινήσεις για την ενίσχυση της Άμυνας της χώρας, έγιναν από τη δική τους κυβέρνηση. Επομένως, με αυτόν τον τρόπο επιχειρούν να απαντήσουν σε μία παραφιλολογία η οποία κατά τη γνώμη τους εκπορεύεται από το Μέγαρο Μαξίμου, σχετικά με το αν το κόμμα τους στήριξε έμπρακτα την ενίσχυση της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στην πραγματικότητα, παρά τη θετική τους ψήφο, ήθελαν να καταγραφούν οι αντιρρήσεις τους ως προς τις συμβάσεις και τον τρόπο που κινήθηκε προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύναψη αυτής της συμφωνίας με τη Γαλλία. Και εξακολουθούν να επιμένουν ότι υπάρχει μία παράμετρος, η οποία είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και η οποία σκοπίμως αποκρύπτεται από την πλευρά της κυβέρνησης.

«Θα ψηφίσουμε υπέρ με τεράστιες επιφυλάξεις και αποποιούμενοι κάθε ευθύνη γι’ αυτό που μπορεί να γεννήσει αυτή η σύμβαση, τα αρνητικά αποτελέσματα, δηλαδή, για το ελληνικό δημόσιο», είχε πει τότε στη Βουλή ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας.

Αναφέρονται στην παντελή έλλειψη ύπαρξης αντισταθμιστικών μέτρων για την ελληνική αμυντική βιομηχανία – όπως και στην υπόθεση της προμήθειας των γαλλικών φραγατών. «Η Ελλάδα θα προσφέρει περίπου 3.5 δις ευρώ στις γαλλικές πολεμικές βιομηχανίες και εκείνες ούτε ένα ευρώ σε υποδομές υποστήριξης ή στην γραμμή παραγωγής», είπε στο Newsbomb.gr στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με γνώση στα θέματα Άμυνας.

Την ίδια στιγμή, η Κουμουνδούρου αντέδρασε έντονα και στην προσπάθεια κομματικοποίησης της αγοράς των Rafale από τη Νέα Δημοκρατία, με τον Αλέξη Τσίπρα να τονίζει με μήνυμα του στα κοινωνικά δίκτυα πως «Κανένα κόμμα ποτέ στη σύγχρονη ιστορία του τόπου δε μετέτρεψε αγορά εξοπλισμών με χρήματα του ελληνικού λαού, που μάλιστα δεν περισσεύουν, σε κομματικό σποτ. Ντροπή και εθνική καπηλεία…».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ