Ρεπουμπλικανοί Βουλή: Αναρωτιούνται γιατί ο Fauci απομακρύνθηκε από τη θεωρία διαρροής εργαστηρίου στις αρχές του 2020


Ρεπουμπλικανοί Βουλή: Οι Ρεπουμπλικανοί ηγέτες στις επιτροπές Εποπτείας και Δικαιοσύνης της Βουλής δημοσίευσαν αποσπάσματα email την Τρίτη που αποκαλύπτουν ότι ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων Δρ. Άντονι Φάουτσι γνώριζε ότι ο κορωνοϊός μπορεί να τροποποιήθηκε σκόπιμα και να διέρρευσε από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν. Σε μια επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών Xavier Becerra, οι εκπρόσωποι James Comer, R-Ky., και Jim Jordan, R-Ohio, επεσήμαναν μια τηλεδιάσκεψη την 1η Φεβρουαρίου 2020 που περιλάμβανε τον Fauci και τα πρώην Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας

Ο σκηνοθέτης Francis Collins, όπου συζητήθηκε η προέλευση του ιού. «Σε αυτήν την κλήση συνδιάσκεψης οι Δρ Φάουτσι και Κόλινς προειδοποιήθηκαν για πρώτη φορά ότι ο κορωνοϊός μπορεί να διέρρευσε από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν WIV και, περαιτέρω, μπορεί να έχει υποστεί σκόπιμη γενετική χειραγώγηση», ανέφερε η επιστολή των Ρεπουμπλικανών.

Οι βουλευτές είπαν ότι «δεν είναι σαφές εάν είτε ο Δρ Φάουτσι είτε ο Δρ. Κόλινς πέρασαν ποτέ αυτές τις προειδοποιήσεις σε άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους ή αν απλώς τις αγνόησαν. Η επιστολή ανέφερε ότι και άλλοι επιστήμονες συμμετείχαν στην πρόσκληση, τέσσερις από τους οποίους έγραψαν μια εργασία με τίτλο «Η εγγύς προέλευση του SARS-CoV-2» που έστειλαν στους Fauci και Collins τρεις ημέρες μετά την κλήση.

Το άρθρο δεν υποστήριξε ότι ο ιός προήλθε από το εργαστήριο.

Οι Ρεπουμπλικανοί αμφισβητούν τώρα εάν η θεωρία διαρροής εργαστηρίου απορρίφθηκε λόγω επιρροής από τον Φάουτσι και/ή τον Κόλινς.

«Δεν είναι σαφές ποια, αν παρουσιάστηκαν νέα στοιχεία ή εάν η υποκείμενη επιστήμη άλλαξε σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά αφού μίλησαν με τους γιατρούς Fauci και Collins, οι συγγραφείς εγκατέλειψαν την πεποίθησή τους ότι ο κορωνοϊός ήταν αποτέλεσμα διαρροής εργαστηρίου», είπαν οι Comer και Jordan, προσθέτοντας ότι δεν γνωρίζουν εάν ο Fauci ή ο Collins επιμελήθηκαν την εργασία πριν δημοσιευτεί στο Nature Medicine. Σύμφωνα με τους Comer και Jordan, τα email περιέχουν σημειώσεις από την κλήση συνδιάσκεψης της 1ης Φεβρουαρίου 2020.

Ο ένας, από τον Δρ Τζέρεμι Φάραρ μέχρι τους Κόλινς, Φάουτσι και τον σημερινό αναπληρωτή διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας NIH Λόρενς Ταμπάκ, δήλωσε ότι «μια πιθανή εξήγηση» θα μπορούσε να περιλαμβάνει «την κατά λάθος δημιουργία ενός ιού που θα προετοίμαζε την ταχεία μετάδοση μεταξύ ανθρώπων». Συζητώντας τις ομοιότητες με έναν κορωνοϊό νυχτερίδας και τις πολύ συγκεκριμένες διαφορές, ο Farrar είπε ότι «απλώς δεν μπορεί να καταλάβει πώς επιτυγχάνεται αυτό στη φύση».

Σε απάντηση, ωστόσο, ο Κόλινς έγραψε ότι «κατέληγε στην άποψη ότι η φυσική προέλευση είναι πιο πιθανή».

Μέχρι τον Απρίλιο, οι Collins, Fauci, Tabak και άλλοι έστελναν email για μια «πολύ καταστροφική συνωμοσία», συνδέοντας ένα άρθρο σχετικά με τη θεωρία διαρροής εργαστηρίου.

“Ήλπιζα ότι το άρθρο του Nature Medicine σχετικά με τη γονιδιωματική αλληλουχία του SARS-CoV-2 θα διευθετούσε αυτό το πρόβλημα.

Αλλά μάλλον δεν είχε μεγάλη ορατότητα”, είπε ο Collins.

“Δεν θα έκανα τίποτα για αυτό τώρα. Είναι ένα γυαλιστερό αντικείμενο που θα φύγει με τον καιρό”, έγραψε ο Fauci.

Την ίδια μέρα που ο Fauci έγραψε αυτό το email, ανέφερε η επιστολή των Comer και Jordan, ο Fauci ανέφερε το άρθρο του Nature Medicine μιλώντας στον Λευκό Οίκο, «πιθανότατα σε μια προσπάθεια να καταπνίξει περαιτέρω την υπόθεση ότι ο κορωνοϊός διέρρευσε από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν WIV».

Ο Comer και ο Jordan ζητούν τώρα από το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών HHS πληροφορίες σχετικά με το εάν ο Fauci και ο Collins προειδοποίησαν κάποιον στον Λευκό Οίκο σχετικά με τη θεωρία διαρροής εργαστηρίου, εάν υπήρχαν νέα στοιχεία μεταξύ 1ης και 4ης Φεβρουαρίου 2020, που τους έπεισαν ότι δεν ήταν διαρροή , και αν επεξεργάστηκαν το περιεχόμενο του άρθρου του Nature Medicine.

Οι βουλευτές καλούν επίσης τον Φάουτσι να εμφανιστεί για μια μεταγραμμένη συνέντευξη όπου μπορούν να συζητήσουν αυτό το θέμα.

«Ώρα για απαντήσεις», έγραψαν στο Twitter οι Ρεπουμπλικάνοι της Επιτροπής Εποπτείας της Βουλής την Τρίτη το πρωί.

Ο Fauci είναι μεταξύ πολλών κορυφαίων αξιωματούχων υγείας που εμφανίζονται την Τρίτη το πρωί ενώπιον της επιτροπής Υγείας, Παιδείας, Εργασίας και Συντάξεων της Γερουσίας για να συζητήσουν την ομοσπονδιακή απάντηση σε νέες παραλλαγές της COVID-19.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ