Σεξ εμμηνόπαυση: Αυτά είναι τα οφέλη


Το σεξ μπορεί να έχει αμέτρητα οφέλη σε όλη σας τη ζωή και οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση μπορούν να αποκομίσουν ακόμη περισσότερα οφέλη για την υγεία, από ανακούφιση από το άγχος έως πρόληψη της ημικρανίας. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα για τα οφέλη του σεξ μετά την εμμηνόπαυση.

Το σεξ είναι καλύτερο από ό,τι ήταν στα 20 σας
Στα 20 σας, πιθανότατα μόλις ξεκινούσατε να χτίζετε την αυτοπεποίθησή σας. Όταν φτάνετε στα 40 και στα 50 σας, είναι πολύ πιο πιθανό να γνωρίζετε με βεβαιότητα τι θέλετε από τον σύντροφό σας και πώς να το ζητήσετε.

Το σεξ ισοδυναμεί με ανακούφιση από το στρες
Οι εναλλαγές της διάθεσης στην εμμηνόπαυση είναι μία μεγάλη πρόκληση. Το ένα λεπτό είσαι καλά και το επόμενο είσαι έτοιμη να ξεσπάσεις σε κλάματα. Δεν είναι περίεργο γιατί τόσες πολλές γυναίκες στην εμμηνόπαυση βιώνουν αυξημένο στρες. Λοιπόν, τα καλά νέα είναι ότι το σεξ είναι ένα φυσικό ανακουφιστικό από το στρες, καταπραϋντικό του άγχους. Το άγγιγμα και το αγκάλιασμα απελευθερώνουν ορμόνες που προάγουν συναισθήματα χαλάρωσης και ικανοποίησης.

Το σεξ μετά την εμμηνόπαυση κάνει καλό στον κόλπο σας
Η κολπική ατροφία είναι μία πραγματικότητα. Χωρίς αυξημένη ροή αίματος στον κόλπο, έχετε περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσετε κολπική ατροφία. Η λύση? Η σεξουαλική δραστηριότητα κατά την περιεμμηνόπαυση και μετά την εμμηνόπαυση βοηθά στη διατήρηση της ροής του αίματος που απαιτείται για τη διατήρηση της υγείας του κολπικού ιστού.

Δυναμώνει το πυελικό έδαφος
Περίπου το 30 τοις εκατό των γυναικών εμφανίζουν ακράτεια κάποια στιγμή στη ζωή τους, συνήθως μετά τον τοκετό και μετά την εμμηνόπαυση. Οι ασκήσεις Kegel είναι ένας τρόπος για να νικήσετε την ακράτεια. Ο άλλος τρόπος; Τακτικό σεξ. Όταν έχετε οργασμό, συστέλλετε τους μύες του πυελικού εδάφους.

Ανεβάζει τον καρδιακό σου ρυθμό
Ναι, το σεξ μετράει ως άσκηση. Αν και δεν αντικαθιστά το γυμναστήριο ή το τρέξιμο, το σεξ ανεβάζει τον καρδιακό σας ρυθμό και καίει περίπου 5 θερμίδες ανά λεπτό.

Το σεξ θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα
Ο αγώνας ύπνου για τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση είναι σύνηθες φαινόμενο, με το 56 τοις εκατό των γυναικών να δηλώνουν ότι κοιμούνται λιγότερο από επτά ώρες τη νύχτα και το 31% να αναφέρει ότι δυσκολεύονται να κοιμηθούν. Μεταξύ της νυχτερινής εφίδρωσης και άλλων συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης, η ξεκούραση είναι αδύνατη. Όμως, σύμφωνα με το sleep.org, το σεξ ενισχύει την ωκυτοκίνη και μειώνει την κορτιζόλη και οι οργασμοί απελευθερώνουν προλακτίνη. Το αποτέλεσμα είναι μια κατάσταση υπνηλίας που οδηγεί τελικά σε έναν βαθύτερο, πιο ξεκούραστο ύπνο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ