5 λόγοι που τα μωρά του Δεκεμβρίου είναι (ακόμη πιο) ξεχωριστά!


Εάν ο Άγιος Βασίλης σου έφερε ένα μωράκι, έχεις έτσι κι αλλιώς πολλούς λόγους να είσαι ευτυχισμένη. Η επιστήμη έχει να σου προσθέσει άλλους έξι!

Κάθε μωρό είναι ξεχωριστό, έτσι κι αλλιώς. Και κάθε μωρό φέρνει ανείπωτη ευτυχία στην οικογένεια. Επιστήμονες όμως διερεύνησαν λίγο περισσότερο τα μωρά του Δεκεμβρίου και βρήκαν τους 5 ακόμη λόγους που τα κάνουν πιο ξεχωριστά.

Τα… στατιστικά δώρα που παίρνουν τα μωρά του Δεκεμβρίου
Εύκολο ξύπνημα το πρωί, εύκολος ύπνος το βράδυ
Μελέτη από φοιτητές ιταλικών και ισπανικών πανεπιστημίων (μπορείς να διαβάσεις εδώ την περίληψη της μελέτης στα αγγλικά) βρήκε πως τα μωρά που γεννιούνται τον Δεκέμβριο ήταν πολύ πιο πιθανό να είναι πρωινοί τύποι από εκείνους που γεννιούνται το καλοκαίρι. Άλλες μελέτες (μπορείς να διαβάσεις εδώ μια από τις σχετικές μελέτες στα αγγλικά) έχουν δείξει πως τα παιδιά που γεννιούνται αυτή την εποχή του χρόνου τείνουν επίσης να κοιμούνται πιο νωρίς το βράδυ (γιούπι!).

Είναι τα μικρότερα παιδιά στην τάξη – κι αυτό δεν είναι κακό!
Εάν αναρωτιέσαι αν το μικρό σου θα αντιμετωπίσει δυσκολίες στο σχολείο λόγω ηλικιακής διαφοράς, τα νέα είναι καλά. Έρευνα υποδεικνύει πως το να είναι ένα παιδί το μικρότερο στην τάξη έχει ακαδημαϊκά οφέλη (μπορείς να διαβάσεις εδώ την έρευνα στα αγγλικά). Αλλά και αργότερα, όταν θα δίνει εξετάσεις για το πανεπιστήμιο, φαίνεται πως οι μικρότεροι έφηβοι έχουν καλύτερη απόδοση από τους μεγαλύτερους.

Είναι πιο πιθανό να γίνει οδοντίατρος!
Μελετώντας στοιχεία απογραφών στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι ερευνητές βρήκαν πως τα μωρά του Δεκεμβρίου είναι πιο πιθανό να ασχοληθούν με την οδοντιατρική! Εντάξει, μην το πάρεις τοις μετρητοίς αλλά είναι μια καλή αφορμή για μάθεις από νωρίς στο παιδί σου καλές συνήθειες στοματικής υγιεινής.

Αγόρι και γεννημένο το Δεκέμβριο; Πιο πολλές πιθανότητες να είναι αριστερόχειρας
Έτσι λέει τουλάχιστον έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Βιέννης. (Μπορείς να διαβάσεις εδώ την περίληψη της μελέτης στα αγγλικά.) Μελέτη σε 13.000 ενήλικες, αποκάλυψε πως το 7,5% των γυναικών και το 8,8% των ανδρών ήταν αριστερόχειρες. Αναζητώντας τα γενέθλια των ανδρών, οι ερευνητές βρήκαν πως οι περισσότεροι αριστερόχειρες είχαν γεννηθεί ανάμεσα στην 1η Νοεμβρίου και την 1η Ιανουαρίου.

Θα αποκτήσει λευκά μαλλιά σαν τον Άγιο Βασίλη
Τα χριστουγεννιάτικα μωρά έχουν βρεθεί πως έχουν τις καλύτερες στατιστικές πιθανότητες να ζήσουν πάνω από τα 100 χρόνια (διάβασε εδώ τη μελέτη στα αγγλικά).

Και ένα μειονέκτημα
Ναι, το μικρό σου θα έχει γενέθλια κοντά στις γιορτές. Κανείς, και κυρίως τα παιδιά, δεν θέλει να νιώθει πως τα γενέθλιά του έρχονται σε δεύτερη προτεραιότητα. Άλλαξέ το αυτό δίνοντας έμφαση στη μέρα των γενεθλίων, με μεγάλα χαμόγελα και αγκαλιές!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ