Οι ήρωες του τηλεοπτικού «Watership Down» δεν είναι χαριτωμένα κουνελάκια


Γραμμένο το 1972, το κλασικό πλέον μυθιστόρημα του Ρίτσαρντ Εϊμπραμς, «Watership Down», έχει μεν ως ήρωες κουνέλια, δεν θα μπορούσε όμως να απέχει περισσότερο από μια κλασική παιδική ιστορία με πρωταγωνιστές χαριτωμένα ζωάκια.

Ακολουθώντας τις περιπέτειες μιας ομάδας κουνελιών που αναζητούν ένα νέο σπίτι, προσπαθώντας παράλληλα να αποφύγουν κάθε λογής κινδύνους από αρπακτικά και αντίπαλες ομάδες, το βιβλίο είναι άγριο και βίαιο, γεμάτο θάνατο και σκληρότητα.

Αυτό δεν το εμπόδισε, βεβαία, να μεταφερθεί ήδη με επιτυχία στον κινηματογράφο, το 1978, από τον Μάρτιν Ρόζεν, ως ένα ταιριαστά θεοσκότεινο φιλμ κινουμένων σχεδίων που θεωρείται πλέον cult.

Η νέα, τηλεοπτική αυτή τη φορά, διασκευή από το BBC και το Netflix χρησιμοποιεί την τεχνική του ψηφιακού animation αντί για το παραδοσιακό κινούμενο σχέδιο του προκατόχου του.

Διαθέτει, επίσης, ένα all-star cast ηθοποιών που δανείζουν τις φωνές τους στους χαρακτήρες, το οποίο περιλαμβάνει τους Τζέιμς ΜακΑβόι, Νίκολας Χουλτ, Τζον Μπογιέγκα, Ολίβια Κόλμαν, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Ντάνιελ Καλούγια, Τζέμα Αρτερτον, Ρόζαμουντ Πάικ και Τομ Γουίλκινσον.

Το πρώτο τρέιλερ της μίνι σειράς, η οποία θα αποτελείται από τέσσερα επεισόδια, κυκλοφόρησε μόλις, και η αλήθεια είναι ότι, αν και η ιστορία ιντριγκάρει, το τεχνικό κομμάτι μοιάζει κατώτερο των προσδοκιών που έχει κανείς από τις σύγχρονες τεχνολογίες του είδους. Ελπίζουμε, ωστόσο, το τελικό αποτέλεσμα να είναι καλύτερο από τις πρώτες αυτές εικόνες.

Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα στο BBC στις 22 Δεκεμβρίου και την επόμενη μέρα στο Netflix. Δείτε το τρέιλερ στο βίντεο παρακάτω.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ