Casa de Papel α λα τουρκικά: Δυο αδέρφια έκλεψαν 1 δισ. δολάρια από τράπεζα της Σαμψουντας


Δυο αδέλφια από την Σαμψούντα στην Τουρκία, κατηγορούνται για τραπεζική υπεξαίρεση 1 δις δολαρίων, αξιοποιώντας κενό ασφάλειας στο ψηφιακό σύστημα ιδιωτικής τράπεζας.

Τα αδέλφια Ρετζέπ και Εμρέ Γκέζεκ από την Σαμψούντα της Τουρκίας, που έχουν γίνει πρωτοσέλιδο τις τελευταίες μέρες στα τουρκικά ΜΜΕ καθώς κατηγορούνται για υπεξαίρεση 1 δισ.δολαρίων από τράπεζα!

Το ποσό αυτό ισούται με τα κέρδη της συγκεκριμένης τράπεζας για χρονικό διάστημα 1.5 έτους. Η τράπεζα που έλαβε μέρος η εντυπωσιακή υπεξαίρεση δεν έγινε γνωστή έως αυτή τη στιγμή.

Η κατακόρυφη αύξηση των καταθέσεων στους λογαριασμούς των δραστών, έθεσαν σε κινητοποίηση την τράπεζα που προχώρησε στο μπλοκάρισμά τους και στον ενδελεχή έλεγχο. Η καθυστέρηση της τράπεζα να αντιληφθεί την απάτη, είχε ως αποτέλεσμα οι δράστες να εκταμιεύσουν μεγάλα ποσά, τα οποία μετέφεραν μέσα σε τσάντες. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, τα δύο αδέλφια είχαν ήδη ξεκινήσει να ξεπληρώνουν προσωπικές υποχρεώσεις και χρέη συγγενικών τους προσώπων με τα χρήματα που είχαν υπεξαιρέσει. Παράλληλα αγόρασαν ακριβά κινητά τηλέφωνα, ενώ επιχείρησαν να αποκτήσουν και ένα πολυτελές αυτοκίνητο.

Οι Αρχές θεωρούν πως οι παράνομες μεταφορές χρημάτων οφείλεται σε σφάλμα ψηφιακού λογισμικού μεταξύ του τμήματος επενδύσεων και του τμήματος καταθέσεων της τράπεζας, ενώ αποκλείστηκε το ενδεχόμενο να υπήρξε απόπειρα χακαρίσματος.

Η απάτη των αδελφών Γκέζεκ, που συνελήφθησαν και κρατούνται, απασχολούν έντονα τα τουρκικά ΜΜΕ, που θέτουν το ερώτημα πως προέκυψε ένα τέτοιο σοβαρό κενό ασφαλείας στη συγκεκριμένη τράπεζα, μέσω παραβίασης του συστήματος mobile banking.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ