Κορωνοϊός Κίνα: Η Σαγκάη θα αρχίσει να χαλαρώνει το lockdown μετά από άλλη μια μαζική δοκιμή


Η μεγαλύτερη πόλη της Κίνας, η Σαγκάη, θα αρχίσει σύντομα την άρση του lockdown σε κοινότητες που δεν αναφέρουν θετικά κρούσματα εντός 14 ημερών μετά από έναν ακόμη γύρο δοκιμών για την COVID-19, δήλωσαν οι αρχές σήμερα. Ο νέος γύρος των δοκιμών έρχεται καθώς η πόλη ανέφερε περίπου 23.000 κρούσματα το Σάββατο, τα περισσότερα από αυτά ασυμπτωματικά. Μεγάλες εκτάσεις της Σαγκάης, με πληθυσμό 26 εκατομμυρίων, βρίσκονται υπό lockdown από τις 28 Μαρτίου, οδηγώντας σε καταγγελίες από τους κατοίκους για ελλείψεις σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Ξεχωριστά, οι αρχές της Γκουανγκζού ανακοίνωσαν ότι η πόλη βορειοδυτικά του Χονγκ Κονγκ θα ξεκινήσει επίσης μαζικές δοκιμές στους 18 εκατομμύρια κατοίκους της, σύμφωνα με το κεντρικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Η πόλη ανέφερε μόνο δύο επιβεβαιωμένες μολύνσεις την Παρασκευή. Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, οι περιοχές στη Σαγκάη θα ταξινομηθούν ως «προληπτικές», «ελεγχόμενες» σε «κλειδωμένες», ανάλογα με τα αποτελέσματα του τελευταίου γύρου δοκιμών, δήλωσε ο αντιδήμαρχος της Σαγκάης Ζονγκ Μινγκ σε συνέντευξη Τύπου. Οι κάτοικοι σε περιοχές που θεωρούνται «προληπτικές» χωρίς μολύνσεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες θα μπορούν να μετακινούνται στην περιοχή τους, αν και οι συγκεντρώσεις θα εξακολουθούν να είναι περιορισμένες. Εν τω μεταξύ, σε «ελεγχόμενες» περιοχές, οι κάτοικοι μπορούν να κυκλοφορούν στις γειτονιές τους, οι οποίες είναι μικρότερες από τις συνοικίες, ενώ οι «κλειδωμένες» περιοχές θα απαιτούν από όλους να μείνουν στο σπίτι.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, η Zong έπνιξε τη συγκίνηση, λέγοντας ότι συγκινήθηκε από τις προσπάθειες των κατοίκων και των εργαζομένων στην πρώτη γραμμή. «Υπάρχει ακόμα ένα μεγάλο κενό από τις προσδοκίες όλων. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να το βελτιώσουμε», είπε. Η πόλη έχει κατασκευάσει πάνω από 100 αυτοσχέδια νοσοκομεία για τη θεραπεία ασθενών με COVID-19 με περισσότερες από 160.000 κλίνες. Όμως οι σκληροί περιορισμοί στις μετακινήσεις έχουν δοκιμάσει και την υπομονή των κατοίκων. Κάποιοι έχουν λάβει κρατικές συσκευασίες τροφίμων που περιέχουν κρέας και λαχανικά. Πολλοί, ωστόσο, αγωνίζονται να αποκτήσουν ρύζι και άλλα βασικά προϊόντα, με τους διαδικτυακούς πωλητές να έχουν εξαντληθεί και τις υπηρεσίες παράδοσης να μην μπορούν να ανταποκριθούν στη ζήτηση.

Η Κίνα αντιμετωπίζει ένα από τα χειρότερα τοπικά κρούσματα από την έναρξη της πανδημίας. Είναι μια από τις μόνες χώρες που τηρούν μια πολιτική «μηδενικής COVID», λαμβάνοντας δραστικά μέτρα, όπως lockdown και μαζικές δοκιμές για τον εντοπισμό και την απομόνωση κάθε μεμονωμένης περίπτωσης. Η Κίνα εξακολουθεί να είναι κλειστή για διεθνή ταξίδια, παρόλο που το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου έχει αναζητήσει τρόπους να ζήσει με τον ιό.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ