Πόλεμος στην Ουκρανία – Μαριούπολη: Ουκρανοί πεζοναύτες παραδόθηκαν στην Ρωσία – Διαψεύδει το Κίεβο


Την παράδοση Ουκρανών πεζοναυτών στην Μαριούπολη, ανακοίνωσε η Μόσχα, με την Ουκρανία από την πλευρά της να διαψεύδει το γεγονός.

Στη δημοσιότητα δίνουν ρωσικά ΜΜΕ, εικόνες από την Μαριούπολη, οι οποίες δείχνουν Ουκρανούς πεζοναύτες να παραδίνονται στις ρωσικές δυνάμεις. Στις σχετικές εικόνες φαίνονται οι στρατιώτες να περπατούν με τα χέρια ψηλά, ενώ ανάμεσά του διακρίνονται και τραυματίες.

Στην Μαριούπολη, κοντά στο εργοστάσιο Χάλυβα, ως αποτέλεσμα των πετυχημένων επιθέσεων των Ρώσων στρατιωτών και των στρατιωτικών δυνάμεων της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ 1.026 στρατιώτες της 36ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών παρέδωσαν τα όπλα και παραδόθηκαν.

Από την πλευρά της η Ουκρανία αναφέρει ότι η ταξιαρχία των πεζοναυτών που βρίσκεται στην περιοχή δεν έχει παραδοθεί, αλλά αντιθέτως συνεχίζει να αμύνεται στην Μαριούπολη με την συνδρομή του Τάγματος του Αζόφ.

Την ίδια ώρα ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι προειδοποιεί για τη μεγαλύτερη μάχη με άρματα μάχης που έχει ζήσει η Ευρώπη μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αναφερόμενος στην επικείμενη μεγάλη επίθεση των Ρώσων στην ανατολική Ουκρανία.

Στρατιωτικοί στόχοι τα οχήματα ΗΠΑ και ΝΑΤΟ που μεταφέρουν όπλα

Η Μόσχα θα θεωρεί τα οχήματα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ που μεταφέρουν όπλα σε ουκρανικό έδαφος ως νόμιμους στρατιωτικούς στόχους, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ριάμπκοφ, στο πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Οποιεσδήποτε προσπάθειες της Δύσης να προκαλέσουν σημαντική ζημιά στον στρατό της Ρωσίας ή στους αυτονομιστές συμμάχους της στην Ουκρανία θα «αντιμετωπιστούν με σκληρότητα» πρόσθεσε.

«Προειδοποιούμε ότι οι μεταφορές όπλων από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ σε όλη την ουκρανική επικράτεια θα θεωρηθούν από εμάς ως νόμιμοι στρατιωτικοί στόχοι» ανέφερε ο Ριάμπκοφ.

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε σήμερα ότι η Γερμανία θα στείλει περισσότερα όπλα στην Ουκρανία.

Τα πτώματα 1.500 ρώσων στρατιωτών στα νεκροτομεία του Ντνίπρο

Στο μεταξύ, τα πτώματα περισσότερων από 1.500 ρώσων στρατιωτών αναπαύονται στα νεκροτομεία του Ντνίπρο, της μεγάλης βιομηχανικής πόλης της ανατολικής Ουκρανίας, δήλωσε σήμερα ο αντιδήμαρχος της πόλης αυτής, ο Μιχαήλ Λισένκο.

«Έχουμε σήμερα στα νεκροτομεία του Ντνίπρο περισσότερους από 1.500 νεκρούς ρώσους στρατιώτες, τους οποίους κανένας δεν θέλει να παραλάβει», δήλωσε σε συνέντευξή του στο ρωσόφωνο μέσο ενημέρωσης Νασταϊάσεε Βρέμια, προσθέτοντας πως ελπίζει ότι «οι ρωσίδες μητέρες θα μπορέσουν να έρθουν να αναζητήσουν τους γιούς τους».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ