Αναγνώστης και άλλοι 33.032 πολίτες με 8μηνη σύμβαση είναι εκτός κοινωνικού μερίσματος λόγω σοβαρού λάθους των αρμόδιων

Snapshot from the market in Athens on the day the new VAT is applied to products, on July 20, 2015 / Στιγμιότυπο από την αγορά στην Αθήνα την ημέρα που ισχύει ο καινούριος συντελεστής ΦΠΑ, στις 20 Ιουλίου, 2015

Πιο κάτω διαβάστε αυτούσια την επιστολή που δεχτήκαμε πριν λίγο

Καλησπέρα σας.
Σας στέλνω το μήνυμα αυτό για να σας ενημερώσω για ένα πολύ σοβαρό λάθος του koinonikomerisma. 

Φέτος μπήκαν με 8μηνη σύμβαση τον Οκτώβριο 33.033 άτομα σε δήμους (κοινωφελής εργασία). Πολλοί από εμάς δουλεύουμε πρώτη φορά και τα ένσημα του Οκτωβρίου δεν έχουν περαστεί σε κανένα, καθώς οι δήμοι έχουν περιθώριο έως τέλη Δεκεμβρίου για να τα περάσουν (τα περνάνε τον τρίτο μήνα, όχι ανά μήνα όπως όλοι οι άλλοι φορείς).
Καθώς όμως για να πάρουμε το κοινωνικό μέρισμα πρέπει απαραίτητα να έχουμε ένα μήνα ασφάλισης έως τέλος Οκτωβρίου, το σύστημα δε μας περνάει σωστά την αίτηση παρότι πληρούμε όλα τα κριτήρια.
Πρέπει κάτι να γίνει άμεσα καθώς το λάθος αυτό επηρεάζει χιλιάδες κόσμου.
Είτε δηλαδή το ΙΚΑ να δεχθεί εντολή να δέχεται βεβαίωση εργοδότη ότι τα έχουμε δουλέψει (ρωτήσαμε και μας είπαν ότι δεν έχουν δικαίωμα να δώσουν το οκ), είτε να δοθεί εντολή στους δήμους να στείλουν τα ένσημα μας νωρίτερα, καθώς στο σύστημα δεν υπάρχει πρόβλεψη για εμάς και φαινόμαστε σα να μην έχουμε ένσημα!
Κινδυνεύουμε χιλιάδες άτομα και ευάλωτες ομάδες, να μην λάβουμε το μέρισμα ενώ πληρούμε όλα τα κριτήρια.

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here