DIY: Φτιάξτε πρωτότυπα σουβέρ από ύφασμα! (pics)


Ο καιρός έχει κρυώσει και είναι πλέον η εποχή για να κάνετε το σπίτι σας πιο ζεστό. Τα χαλιά και οι κουβέρτες βγαίνουν από την αποθήκη, το χειμερινό ντεκόρ έχει άρχίσει να κάνει την εμφάνισή του σε διάφορες γωνιές του σπιτιού και τι καλύτερο από ένα πρωτότυπο diy που θα κάνει τον χώρο ακόμα πιο φιλόξενο; Τα σουβέρ από ύφασμα είναι σίγουρο πως θα σας ενθουσιάσουν!

Είναι ιδανικά για να ακουμπάτε τον καφέ, το τσάι ή τη ζεστή σοκολάτα. Επίσης, θα κάνουν τις επιφάνειες που θα τα ακουμπήσετε να φαίνονται πιο «μαλακές». Και επειδή οι ουδέτερες αποχρώσεις είναι της μόδας, σας προτείνουμε να προμηθευτείτε μαλακό ύφασμα σε λευκό, μαύρο, γκρι ή έναν συνδυασμό αυτών. Θα σκέφτεστε ίσως ότι είναι εύκολο να δημιουργηθούν λεκέδες πάνω στα υφασμάτινα σουβέρ σας – πράγμα που είναι αλήθεια. Τα καλά νέα, ωστόσο, είναι πως μπορείτε να βάλετε στο πλυντήριο!

Τι θα χρειαστείτε Για κάθε ένα σουβέρ θα χρειαστείτε δύο τετράγωνα κομμάτια υφάσματος, ακμής 12 εκ., ένα τετράγωνο από τσόχα ίδιας διάστασης, ραπτομηχανή (ή βελόνα και κλωστή!) και ψαλίδι.

Πώς θα τα φτιάξετε Βάλτε τα υφασμάτινα τετράγωνα το ένα πάνω στο άλλο δημιουργώντας ένα «σάντουιτς» τοποθετώντας πρώτη την τσόχα. Στερεώστε τα με καρφίτσες και στην συνέχεια ράψτε τα περιμετρικά. Αφήστε ένα μικρό κενό σε κάποια από τις πλευρές έτσι ώστε να μπορείτε να αναποδογυρίσετε το σουβέρ μέσα-έξω.

Στη συνέχεια, αν περισσεύει ύφασμα έξω από τις ραφές αφαιρέστε το, αλλά στο σημείο που υπάρχει κενό αφήστε λίγο ύφασμα να περισσεύει. Μόλις τελειώσετε αναποδογυρίστε το σουβέρ μέσα-έξω! Αν το κάνετε σωστά, το έξτρα ύφασμα θα είναι στο εσωτερικό του σουβέρ. Περάστε το με ένα σίδερο και τελειώσατε!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ