Ρέθυμνο: «Δεν σε άφησαν να χαρείς το γιο σου άντρα μου» – Η μαντινάδα της χήρας


Ρέθυμνο: Το τελευταίο αντίο θα πούνε την Τρίτη στις 5 το απόγευμα συγγενείς και φίλοι στον άτυχο πατέρα

Η σύζυγος του 22χρονου Κώστα, αποχαιρετά τον πατέρα του παιδιού της με μια σπαρακτική μαντινάδα, ενώ σε λίγη ώρα θα τον συνοδεύσει στην τελευταία του κατοικία στον Αργουλιό Μυλοποτάμου.

«Δεν σε άφησαν να χαρείς το γιο σου άντρα μου. Πως τον αποχωρίστηκες απού δεν είχες άλλο το γιο σου απού θα ναι μοναχός στου δρόμου του το ζάλο. Στο νεικό σου πρόσωπο ζωγραφισμένη η θλίψη που ´ναι ο αέρας τση χαράς δα μπλιο για να φυσήξει . Οντέ μου το πρωτόπανε πως θέλα το πιστέψω πως ήπρεπε τον υστερνό χαιρετισμό να πέψω…», αναφέρει η μαντινάδα.

Το τελευταίο αντίο θα πούνε την Τρίτη στις 5 το απόγευμα συγγενείς και φίλοι στον άτυχο πατέρα που εκτελέστηκε από τα πυρά του συγχωριανού του, την Κυριακή. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στον Ιερό Ναό Παναγίας Πεντηκοστής και η ταφή θα γίνει στο κοιμητήριο του Αγίου Μάμα.

Η σύζυγος και η οικογένεια του 22χρονου βάφτισαν τη Δευτέρα το νεογέννητο παιδί του, όπως ορίζει το έθιμο προκειμένου να γίνει η κηδεία και έδωσαν στο μωρό στο δύο ονόματα εκ των οποίων το ένα είναι του πατέρα του.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ