Άμπερ Χερντ: Μέχρι να πεθάνω θα επιμένω ότι με κακοποίησε ο Τζόνι Ντεπ – Η πρώτη της συνέντευξη


Η Άμπερ Χερντ μίλησε για πρώτη φορά δημόσια μετά την ήττα της στη δίκη για συκοφαντική δυσφήμιση ενάντια στον πρώην σύζυγό της, Τζόνι Ντεπ. Σε συνέντευξή της στο NBC μίλησε για όλους και για όλα και είπε οτι υπερασπίζεται «κάθε λέξη της κατάθεσής της»

Η Άμπερ Χερντ μίλησε στην εκπομπή «Today» του NBC, στην πρώτη της συνέντευξη από την ημέρα που το δικαστήριο της Βιρτζίνια διαπίστωσε ότι είχε δυσφημήσει τον πρώην σύζυγό της Τζόνι Ντεπ, λέγοντας ότι την κακοποιούσε κατά τη διάρκεια της σχέσης τους.

Μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας, η ηθοποιός υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι δεν υπήρξε δίκαιη εκπροσώπησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάτι που τελικά επηρέασε την απόφαση των ενόρκων και όρισε ουσιαστικά την καταδίκη της.

Η δίκη των έξι εβδομάδων έκανε ένα παγκόσμιο ακροατήριο να εμβαθύνει στον ταραχώδη γάμο των ηθοποιών και προκάλεσε έναν χείμαρρο αναρτήσεων στο Twitter και στο TikTok υπέρ του αγαπημένου πρωταγωνιστή των «Πειρατών της Καραιβικής»

«Νομίζω ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτής της δίκης έγινε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Νομίζω ότι όλο αυτό είναι ένα παράδειγμα όλου αυτού του σάλου και του αμόκ. Και η ομάδα των ενόρκων δεν έχει ανοσία σε αυτό», είπε.

Πιστεύει όπως επεσήμανε ότι οι ένορκοι είδαν ορισμένες από τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Πώς θα μπορούσαν να μην τις δουν; Νομίζω ότι ακόμη και ο πιο καλοπροαίρετος ένορκος, θα ήταν αδύνατο να το αποφύγει αυτό» είπε Η ίδια αποκάλυψε ότι ακόμη και όταν έφτασε στο δικαστικό μέγαρο κατά τη διάρκεια της δίκης, βρέθηκε αντιμέτωπη με θαυμαστές του Ντεπ.

«Κάθε μέρα περνούσα από τρία, τέσσερα, μερικές φορές έξι οικοδομικά τετράγωνα με ανθρώπους που κρατούσαν πινακίδες που έγραφαν: “Κάψτε τη μάγισσα”, “Θάνατος στην Άμπερ”. Μετά από τρεισήμισι εβδομάδες, πήρα το βήμα και είδα μια αίθουσα δικαστηρίου γεμάτη από θαυμαστές του κάπτεν Τζακ Σπάροου να φωνάζουν και να είναι, γεμάτοι ενέργεια», είπε.

«Αυτό ήταν το πιο ταπεινωτικό και φρικτό πράγμα που έχω ζήσει ποτέ. Ποτέ δεν ένιωσα μεγαλύτερη απομάκρυνση από τη δική μου ανθρωπιά. Ένιωσα κάτι λιγότερο από άνθρωπος» πρόσθεσε.

«Έκανα πολλά λάθη, αλλά έλεγα πάντα αλήθεια»

Η Άμπερ Χερντ είπε στη δημοσιογράφο Σαβάνα Γκάθρι ότι η δίκη ήταν το «πιο ταπεινωτικό πράγμα που έχει ζήσει ποτέ», αλλά και πάλι υπερασπίζεται «κάθε λέξη» της κατάθεσής της. Όταν ρωτήθηκε αν εμμένει στις κατηγορίες που ανέφερε στο δικαστήριο εναντίον του Ντεπ, η Χερντ είπε: «Μέχρι την ημέρα του θανάτου μου, θα στηρίζω κάθε λέξη της κατάθεσής μου».

Σε αποσπάσματα της συνέντευξης της που θα μεταδοθεί την Παρασκευή (17/6) είπε ότι δεν «κατηγορεί» τους ενόρκους για την απόφασή τους, επικαλούμενη τη φήμη και την επιρροή του Ντεπ. «Δεν τους κατηγορώ. Πραγματικά καταλαβαίνω. Είναι ένας αγαπημένος χαρακτήρας και οι άνθρωποι αισθάνονται ότι τον γνωρίζουν. Είναι ένας φανταστικός ηθοποιός», είπε.

Η Γκάθρι τη ρώτησε σχετικά με τους ισχυρισμούς των δικηγόρων του Ντεπ ότι αυτή ήταν που κακοποιούσε και προκαλούσε σωματική βία στη σχέση τους. Η δημοσιογράφος επεσήμανε ότι ο Ντεπ είπε ότι δεν χτύπησε ποτέ τον Χερντ και μετά τη ρώτησε: «Είναι ψέμα;» «Ναι είναι»,απάντησε εκείνη. Η Χερντ παραδέχτηκε ότι αποχωρώντας από τη σχέση της με τον Ντεπ, «μετάνιωσε τόσο πολύ».

«Έκανα και έλεγα φρικτά, λυπηρά πράγματα σε όλη τη σχέση μου. Συμπεριφέρθηκα με φρικτούς τρόπους ,σχεδόν αγνώριστους για τον εαυτό μου. Μίλησα ελεύθερα, ανοιχτά και οικειοθελώς για αυτό που έκανα. Μίλησα για τη φρικτή γλώσσα. Μίλησα για τις πιέσεις που με έκαναν να μην ξέρω καν τη διαφορά μεταξύ σωστού και λάθους» συνέχισε η Χερντ.

Και πρόσθεσε: «Θα συνεχίσω να νιώθω ότι ήμουν μέρος αυτής της σχέσης, σαν να ήμουν το άλλο μισό αυτής της σχέσης επειδή ήμουν. Και ήταν άσχημο και θα μπορούσε να είναι πολύ όμορφο. Ήταν πολύ, πολύ τοξικό. Ήμασταν απαίσια μεταξύ μας. Έκανα πολλά λάθη, πολλά λάθη, αλλά πάντα έλεγα την αλήθεια».

Ο Ντεπ, ο οποίος δεν ήταν στο δικαστήριο για την ετυμηγορία λόγω προγραμματισμένης εργασιακής δέσμευσης, μήνυσε την πρώην αγαπημένη του ζητώντας 50 εκατομμύρια δολάρια για ένα άρθρο του 2018 στην Washington Post, στο οποίο η Χερντ έλεγε ότι είχε γίνει «δημόσιο πρόσωπο που εκπροσωπούσε την ενδοοικογενειακή βία»

Αν και δεν ανέφερε ποτέ τον Ντεπ ονομαστικά, οι δικηγόροι του είπαν ότι αναφέρεται έμμεσα στους ισχυρισμούς που έκανε εναντίον του κατά τη διάρκεια του διαζυγίου τους το 2016. Η Χερντ μήνυσε με τη σειρά της τον Ντεπ για 100 εκατομμύρια δολάρια, βασιζόμενη σε δηλώσεις του πρώην δικηγόρου του Adam Waldman το 2020 στη Daily Mail, όπου περιέγραφε τους ισχυρισμούς της για κακοποίηση ως «φάρσα».

Την 1η Ιουνίου, οι ένορκοι διαπίστωσαν οτι η Χερντ δυσφημεί τον Ντεπ, επιδικάζοντάς του αποζημίωση 15 εκατομμυρίων δολαρίων. Το ποσό των 5 εκατομμυρίων δολαρίων σε τιμωρητικές αποζημιώσεις μειώθηκε σε 350.000 δολάρια, που είναι το νόμιμο ανώτατο όριο ή το νόμιμο όριο της πολιτείας, ορίζοντας τη συνολική αποζημίωση σε 10,4 εκατομμύρια δολάρια.

Το δικαστήριο επιδίκασε επίσης στη Χερντ 2 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση για την ανταγωγή της, αλλά τίποτα για τιμωρητική αποζημίωση. Η δικηγόρος της Χερντ είπε προηγουμένως στο “TODAY” ότι η πελάτης της σκοπεύει να ασκήσει έφεση και δεν μπορεί να πληρώσει την απόφαση των 10,4 εκατομμυρίων δολαρίων για την υπόθεση.

Η πρώτη συνέντευξη της 36χρονης από τότε που έχασε τη δίκη προκάλεσε εκ νέου σχόλια στους επικριτές της. «Πώς μπορούν οι άνθρωποι να μην το βλέπουν αυτό; Δεν μπορούν να δουν ότι παίζει ρόλο;» έγραψε κάποιος

Άλλοι γκρίνιαξαν για την έλλειψη υποκριτικών ικανοτήτων της σταρ του «Aquaman» στη συνάντηση με την παρουσιάστρια του σόου «Today» . «Κανείς δεν είπε ότι η ερμηνεία της ήταν καλή..».

«Το γεγονός ότι θα πάρεις συνέντευξη από την Aμπερ λέει πολλά για την ατζέντα σου. Η Αμερική είναι χαρούμενη που έχασε», έγραψε ένας χρήστης στο Twitter στοχοποιώντας την εκπομπή «Today». «Είναι περίεργο που το NBC συνεχίζει να προωθεί αυτήν την ψευδή αφήγηση ότι οι ένορκοι και ο δικαστής δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους», πρόσθεσε ένας άλλος.

«Αυτή η συνέντευξη είναι η απόδειξη ότι δεν έχει πλέον μια σωστή ομάδα δημοσίων σχέσεων. Αν το έκανε, θα της έλεγαν να μην το κάνει αυτό #AmberHeardIsALiar», πρόσθεσε ένας άλλος, ενώ της πρότεινε να εγκαταλείψει τη συνεχιζόμενη αυτοάμυνα της, λέγοντας: «Όσο η Άμπερ συνεχίζει να σέρνει αυτή την φάρσα, θα συνεχίσει να σέρνεται η ίδια».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ