Φωτιά στην Ηλεία: Αναζωπύρωση στην περιοχή Βάλμη – Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής


Φωτιά στην Ηλεία: Συναγερμός στην πυροσβεστική για αναζωπύρωση στην περιοχή της Βάλμης

Μεγάλη κινητοποίηση στην πυροσβεστική προκάλεσε αναζωπύρωση σε μια χαράδρα κοντά στη Βάλμη το χωριό το οποίο κινδύνευσε από τη φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην Αχαΐα και λόγω των ανέμων πέρασε στην Ηλεία.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ οι άνεμοι που επικρατούν στην περιοχή στρέφουν τις φλόγες στο πευκοδάσος που δεν είχε καεί τη Δευτέρα.

Στην περιοχή ήδη κάνουν ρίψεις νερού αεροπλάνα Καναντέρ σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τις φλόγες. Παράλληλα συνδράμουν και επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής που είναι στην περιοχή από τη Δευτέρα.

Την ανάγκη να μην υπάρχει εφησυχασμός αλλά εγρήγορση καθώς και σήμερα είναι μια ημέρα δύσκολη για την περιοχή της Ηλείας επισήμανε νωρίτερα μιλώντας στην ιστοσελίδα patrisnews.com ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Π.Υ. Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Νήσων, Υποστράτηγος, Νίκος Ρουμελιώτης, εξηγώντας ότι οι κλιματολογικές συνθήκες ευνοούν τις αναζωπυρώσεις στην περιοχή, ενώ φυσικά πάντα υπάρχει ο κίνδυνος εκδήλωσης νέου πύρινου μετώπου.

Σύμφωνα με τον ίδιο στην περιοχή βρίσκονται περισσότεροι από 190 πυροσβέστες, ενώ από το πρωί πραγματοποιούνται ρίψεις από εναέρια μέσα. Ωστόσο η ένταση των ανέμων είχε αυξηθεί τις τελευταίες ώρες, με αποτέλεσμα σε ορισμένα σημεία να υπάρχουν αναζωπυρώσεις.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ