Κορονοϊός – Εξαδάκτυλος: Ενδεχόμενο να ξαναγίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας


«Καμπανάκι» κινδύνου έκρουσε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος για το έκτο κύμα κορονοϊού που σαρώνει την χώρα

Για τη νέα έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού, που έφερε στη χώρα το έκτο κύμα, μίλησε ο πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγο, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο οποίος μεταξύ άλλων άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο της επιστροφής της μάσκας ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι.

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν θα ληφθεί κανένα μέτρο εάν δούμε ότι αυτό δεν τηρείται. Δεν θα αφήσουμε την κατάσταση ανεξέλεγκτη, διότι ξέρετε, δεν είναι μόνο το αν θα γεμίσουν ή δε θα γεμίσουν τα νοσοκομεία και οι εντατικές. Είναι το θέμα ανθρώπινων απωλειών και είναι επίσης η αναστάτωση που προέρχεται στην κοινωνική και οικονομική ζωή από τους ανθρώπους που νοσούν», ανέφερε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου μιλώντας το πρωί της Τρίτης (5/7) στον ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος στο έκτο κύμα κορονοϊού ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε ότι αυτό βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη σε όλη την Ευρώπη και πως η Ελλάδα έπεται της Ευρώπης κατά 4-5 εβδομάδες.

«Είναι και λίγο προφανές… Εγώ δεν καταλαβαίνω τον άνθρωπο που μπαίνει σε ένα αεροπλάνο που είναι ασφυκτικά γεμάτο και δε φορά μάσκα τι μπορεί να σκέφτεται εκείνη την ώρα», κατέληξε λέγοντας χαρακτηριστικά.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ