Μενδώνη: Ο ανελκυστήρας στην Ακρόπολη ήταν φωτισμένος γιατί γινόταν συντήρηση


Η Λίνα Μενδώνη έδωσε διευκρινίσεις για τον φωτισμένο ανελκυστήρα στην Ακρόπολη

Εξηγήσεις για την εικόνα με τον φωτισμένο ανελκυστήρα στην Ακρόπολη που προκάλεσε μεγάλη συζήτηση στα social media έδωσε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, το μεσημέρι της Τρίτης (05/07).

Όπως είπε η κυρία Μενδώνη ο ανελκυστήρας ήταν φωτισμένος γιατί εκείνες τις ώρες γίνονταν συντήρηση προσθέτοντας ότι «πλέον δεν υπάρχει ο φωτισμός αυτός στον ανελκυστήρα τα βράδια».

«Επειδή χρησιμοποιείται από πολυάριθμους επισκέπτες πρέπει να γίνεται η συντήρηση του και εκτάκτως και άρα τις ώρες που δεν λειτουργεί ο χώρος όπως παράδειγμα τα ξημερώματα» συμπλήρωσε η υπουργός Πολιτισμού.

Η Λίνα Μενδώνη σχολίασε και τα περί «φωτόσπαθου», χαρακτηρισμός που διακινήθηκε μέσω social media, για την εικόνα της Ακρόπολης, και είπε ότι αφορά μια ταινία led που μπαίνει στην εσοχή της σιδηροτροχιάς για να φωτίσει το φρεάτιο όπου βρίσκονται οι συντηρητές και εργάζονται.

«Μας κατηγορούν συγκεκριμένες ομάδες και είναι οι ίδιες που μας κατηγόρησαν ότι ο ανελκυστήρας που ξεκίνησε να λειτουργεί το 2020 δεν είναι αδειοδοτημένος. Εμείς καταθέσαμε τον φάκελο με τα απαραίτητα έγγραφα αδειοδότησης και μέσα σε αυτά αναφέρεται και η ταινία led», πρόσθεσε η υπουργός Πολιτισμού.

«Εκτίθενται αυτοί που μας κατηγορούν. Δεν θέλουν να γίνεται συντήρηση; Δεν θέλουν να είναι ασφαλείς όσοι επισκέπτες χρησιμοποιούν τον ανελκυστήρα;» κατέληξε στην απάντησή της η Λίνα Μενδώνη.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ