Ιταλία: Αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων από κορονοϊό στη χώρα

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Αύξηση των περιστατικών και των θανάτων από κορονοϊό καταγράφεται στην Ιταλία. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, τα κρούσματα Covid-19 είναι 132.247, ενώ 94 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Χθες, τα περιστατικά ήταν 36.282 και 59 οι θάνατοι.

 

Συνολικά, το 28,4% των διαγνωστικών τεστ που πραγματοποιήθηκαν προέκυψε θετικό. Επί του παρόντος 1.087.272 Ιταλοί είναι θετικοί στον ιό. Από την αρχή της πανδημίας έχουν μολυνθεί 18.938.771 άνθρωποι και έχουν καταγραφεί 168.698 θάνατοι.

«Οι ασθενείς με κορονοϊό που βρίσκονται στις ΜΕΘ ανέρχονται σε 300, στο παρελθόν ήταν και πάνω από 4.000. Είναι σαφές ότι βρισκόμαστε σε μια διαφορετική φάση, αλλά τα νοσοκομεία πρέπει να είναι ευέλικτα, αν χρειαστούν νέες κλίνες, πρέπει να ανταποκριθούμε στην πρόκληση», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Ο Ιταλός υπουργός Υγείας, τέλος, ζήτησε από τους κατά τόπους υπεύθυνους του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας, να αυξηθεί ο ρυθμός της χορήγησης της τέταρτης δόσης εμβολίου στους ηλικιωμένους και σε όσους πολίτες ανήκουν σε ευπαθείς κατηγορίες.


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ