Σικάγο: Ο δράστης της επίθεσης σχεδίαζε «επί εβδομάδες» το μακελειό

Πυροβολισμοί στο Σικάγο: Ο ύποπτος σχεδίαζε για εβδομάδες την επίθεση

Ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης στο Χάιλαντ Παρκ, κοντά στο Σικάγο, σχεδίαζε «επί εβδομάδες» τη σφαγή και είχε μεταμφιεστεί σε γυναίκα για να μην τον αναγνωρίσουν, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία. Ο Ρόμπερτ Κρίμο, 22 ετών, είχε ντυθεί με γυναικεία ρούχα για να κρύψει τα τατουάζ του αλλά και για να καταφέρει να διαφύγει ευκολότερα, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο της τοπικής αστυνομίας.

Οι εισαγγελικές Αρχές προτίθενται να ανακοινώσουν αργότερα σήμερα τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο 22χρονος. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Κρίμο χρησιμοποίησε ένα τουφέκι παρόμοιο με το ημιαυτόματο AR-15, για να πυροβολήσει το πλήθος που συμμετείχε στην παρέλαση της 4ης Ιουλίου σε αυτό το εύπορο προάστιο του Σικάγο. Είχε στην κατοχή του και άλλα όπλα, όπως ένα άλλο τουφέκι που βρέθηκε στο αυτοκίνητό του. Ο Κρίμο είχε αγοράσει τα όπλα νόμιμα, από εμπόρους της περιοχής.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, έριξε στο πλήθος περισσότερες από 70 σφαίρες, πυροβολώντας από την ταράτσα ενός εμπορικού καταστήματος. Κατά τα φαινόμενα, έδρασε μόνος του και πυροβολούσε τα θύματά του στην τύχη, δεν φαίνεται δηλαδή να είχε κάποιο φυλετικό ή θρησκευτικό κίνητρο.


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ