«Καταδίκη» Λιγνάδη επί σκηνής από ηθοποιούς: Αποχώρησε η Μενδώνη από φεστιβάλ, ανακοίνωση Ηλιόπουλου


Σειρά αντιδράσεων από ηθοποιούς και καλλιτέχνες για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη. Πανό στο φεστιβάλ χορού Καλαμάτας, μηνύματα σε παραστάσεις στο Ναύπλιο και την Επίδαυρο.

Οι καλλιτέχνες πήραν ξεκάθαρη θέση κατά της αποφυλάκισης του Δημήτρη Λιγνάδη και επί σκηνής εξέφρασαν την αντίρρησή τους. Το βράδυ της Παρασκευής (15/7) στην πρεμιέρα του έργου «Η Ανατολή» στον αρχαιολογικό χώρο της Τίρυνθας στο Ναύπλιο, αναγνώστηκε η ανακοίνωση του ΣΕΗ εκ μέρους όλων των ηθοποιών της παράστασης.

«Θέλουμε ο ήλιος να πάψει επιτέλους να είναι νοητός. Είμαστε με τα θύματα. Ο ένοχος για δύο βιασμούς παιδιών Δημήτρης Λιγνάδης να παραμείνει στη φυλακή», κατέληξε ο Μιχάλης Τιτόπουλος που εκπροσώπησε τους συναδέλφους του.

Τη δική τους παρέμβαση, με τον Χάρη Τζωρτζάκη να διαβάζει την ανακοίνωση, προχώρησαν και οι ηθοποιοί της παράστασης «Ρίζες από βαμβάκι». Η παράσταση ανέβηκε την Παρασκευή στο Μικρό Θέατρο Επιδαύρου.

Την ίδια ώρα, ανάλογη διαμαρτυρία με ανάρτηση πανό που είχε μήνυμα κατά του Δημήτρη Λιγνάδη, σημειώθηκε στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Μάλιστα, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, που ήταν παρούσα, αποχώρησε από τον χώρο πριν ξεκινήσει η παράσταση.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, «καυτηρίασε» τη στάση της κ. Μενδώνη. «Η κα Μενδώνη δεν χρειαζόταν να φύγει άρον άρον από την παράσταση στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, για να μην βρεθεί αντιμέτωπη με το σύνθημα της βελγικής καλλιτεχνικής ομάδας Peeping Tom: «οι βιαστές πρέπει να είναι φυλακή»», ανέφερε και πρόσθεσε:

Μπορούσε απλά να σηκώσει το δικό της πανό: «τον διόρισα δίχως διαγωνισμό, τον κάλυψα όσο μπορούσα, αμφισβήτησα τα θύματα και τώρα απλά κάνω την ανήξερη». Η κυβέρνηση είναι έκθετη και η κα Μενδώνη συμμέτοχη σε μια πρωτοφανή υπόθεση συγκάλυψης».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ