H κυβέρνηση Μητσοτάκη «κλείνει το μάτι» στον ΣΥΡΙΖΑ για τους γάμους ομοφύλων


Ανησυχητική έως και… «ένοχη» είναι η σιωπή της Κυβέρνησης για την κατάθεση στη Βουλή, από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, νομοσχεδίου για την αναγνώριση του γάμου ομόφυλων ζευγαριών όπως και για τις τεκνοθεσίες.!

Ούτε μια λέξη αφορισμού, για το νομοσχέδιο «¥βρις» στον θεσμό της ελληνικής οικογένειας, δεν ακούστηκε από επίσημα χείλη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, έτσι για τα μάτια βρε αδερφέ, ή έστω για… «ξεκάρφωμα», παρά μόνο ψίθυροι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόκειται να αποδεχτεί τα αιτήματα των ΛΟΑΤΚΙ και το νομοσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Κάτι μου λέει ότι οι κύκλοι αυτοί τελικά το φέρνουν γύρω-γύρω, μέχρι να βρουν την κατάλληλη χρονική ευκαιρία να μας «σερβίρουν» την… επιβαλλόμενη και καλά από δεσμευτικές διεθνείς συμβάσεις και αποφάσεις, «υποχρέωση» της χώρας μας να αναγνωρίσει στο σύνολό τους, όλα τα «δικαιώματα» των ΛΟΑΤΚΙ.

Σκέψη που μου την ενισχύει, η ανάκληση στη μνήμη μου μιας αποκάλυψης που είχε κάνει ο πρόεδρος της κοινότητας των ΛΟΑΤΚΙ, Γρηγόρης Βαλιανάτος, ο οποίος όπου σταθεί κι όπου βρεθεί με κατηγορηματικό τρόπο τονίζει πως «έλαβε τη διαβεβαίωση της Κυβέρνησης, ότι οι προτάσεις που κατέθεσε η Επιτροπή τους, σχετικά με τον γάμο ομόφυλων και τις τεκνοθεσίες, θα περάσουν, αλλά κοντά στις εκλογές».

Και δεν μπορώ να μην σκεφτώ καχύποπτα, όταν βλέπω ότι η κατάθεση του νομοσχεδίου από τον ΣΥΡΙΖΑ, έγινε πριν ένα μήνα και τις μέρες εκείνες όπου ήταν έντονη η φημολογία, περί εκλογών το Σεπτέμβριο!

Αυτό που προσπαθώ να καταλάβω είναι αν τελικά ο Αλέξης Τσίπρας, προσπάθησε να κάνει «ρελάνς» στην Κυβέρνηση, γιατί αν ήθελε θα το είχε ψηφίσει επί πρωθυπουργίας του, ή ενεργεί ως… «λαγός»!

Η παντελής απουσία αντίδρασης από την Κυβερνητική πτέρυγα και προσωπικά τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, για το νομοσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, όταν για το παραμικρό που θα πει ή θα κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση, αντιδρούν σαν να τους χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα, ενισχύει την υποψία ότι αφήνουν άλλους να βγάλουν το «φίδι από την τρύπα», να συγκεντρώσουν τα πυρά της κοινωνίας και να έρθει η Κυβέρνηση ως «πυροσβέστης», που ναι μεν τάσσεται υπέρ των γάμων και των πανηγυριών του γονέα Α με το γονέα Β, αλλά το κάνει με… «σεβασμό», στις παραδόσεις και την κοινωνία, αλλάζοντας τις διατυπώσεις!

Μετά είναι και το άλλο. Άντε, δεν καταδέχεται να ασχοληθεί με τις ασήμαντες νομοθετικές πρωτοβουλίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γι αυτό και δεν αντιδρά, για να μην τους δίνει βήμα.

Την κ. Δόμνα Μηχαηλίδου, που είναι και υπουργός και η οποία όπου βρεθεί και όπου σταθεί μας πιπιλίζει το μυαλό, περί της αναγκαιότητας για υπεράσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου και ειδικά των ΛΟΑΤΚΙ, γιατί δεν της γίνεται κάποια σύσταση, έστω;

Ενα πράγμα είναι βέβαιο. Οσοι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν πως μπορούν να βάλουν «ταφόπλακα» στον θεσμό της ελληνικής οικογένειας, θα χάσουν τον ύπνο τους από τις αντιδράσεις των Ελλήνων ψηφοφόρων…


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ