Η κωμόπολη που έχει περισσότερα… βιβλία από κατοίκους (vid)


Ράφια με βιβλία ξεφυτρώνουν από παντού!

Θέλετε να ταξιδέψετε και να βρεθείτε σε τόπους μακρινούς, χωρίς καμία σχεδόν επαφή με ανθρώπους; Σας έχουμε τη λύση. Υπάρχει λοιπόν ένα απομονωμένο μέρος στη Νορβηγία που και επίσημα έχει περισσότερα βιβλία από ότι κατοίκους.

Το Mundal στο Fjærland, στη δυτική Νορβηγία, είναι το όνειρο ενός εσωστρεφούς βιβλιόφιλου. Εδώ ζουν μόνο 280 άτομα αλλά έχουν για «παρέα» περισσότερα από 150.000 βιβλία. Στην πραγματικότητα, η χώρα αναφέρεται ως «βιβλιόπολη» – γιατί άραγε;

Το γραφικό Mundal αγκαλιάζει τους αναγνώστες καθώς τα βιβλία ξεφυτρώνουν από παντού: Εντός σχεδόν όλων των καταστημάτων υπάρχουν βιβλιοθήκες αλλά και σε όλες σχεδόν τις κατασκευές, θα βρείτε πιθανώς και μια ραφιέρα κρυμμένη εντός αυτών. Βιβλία σε γκαλερί, σε καφέ, ακόμα και σε καταστήματα με αναμνηστικά.

Τα περισσότερα βιβλιοπωλεία εδώ, πωλούν μεταχειρισμένα βιβλία λόγω της πεποίθησης ότι τα παλαιά βιβλία θα πρέπει να διατηρηθούν σε μια όλο και περισσότερο ψηφιακή εποχή.

Οι αναγνώστες πρέπει να προγραμματίζουν την επίσκεψή τους ανάλογα τις εποχές. Τα υπαίθρια βιβλιοπωλεία είναι ανοιχτά μόνο από τα μέσα Μαΐου μέχρι τον Ιούνιο. Αλλά όσοι επισκέπτονται από τα μέσα Μαΐου μέχρι τον Ιούνιο θα έχουν την τύχη να λάβουν μέρος στην ετήσια Έκθεση Βιβλίου.

Η βιβλιόπολη άρχισε να αποκτά αυτή την ιδιαίτερη συνήθεια πίσω το 1995. Έκτοτε, μπορεί και υπερηφανεύεται για το γεγονός ότι η συλλογή της έχει αυξηθεί τόσο πολύ ώστε αν όλα τα βιβλία σε όλα τα ράφια της πόλης παραταχθούν, θα φτάσουν τα 4 χιλιόμετρα.



ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ